Το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού κέρδισε η σύντροφος του Jean Todt

×

Η Michelle Yeoh, κέρδισε το Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Everything Everywhere All At Once".

Michelle Yeoh - Jean Todt

Η σύντροφος του Jean Todt έγινε η πρώτη ηθοποιός από την Ασία που εξασφαλίζει το αγαλματίδιο αυτό σε 95 χρόνια.

Michelle Yeoh - Jean Todt

«Για όλα τα μικρά αγόρια και τα μικρά κορίτσια που μοιάζουν σαν εμένα και μας βλέπουν απόψε, αυτός είναι φάρος ελπίδας και πιθανοτήτων. Είναι απόδειξη πως μπορείς να κάνεις μεγάλα όνειρα και πως τα όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα», είπε η Yeoh παραλαμβάνοντας το βραβείο. «Και, κυρίες, μην αφήσετε κανέναν να σας πει ποτέ πως έχετε αφήσει πίσω τα καλύτερά σας χρόνια», πρόσθεσε.

Michelle Yeoh - Jean Todt

Η 60χρονη ηθοποιός συνοδευόταν στην τελετή απονομής των Όσκαρ από τον αγαπημένο της Jean Todt. Ο Todt μάλιστα σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε: «Είμαι τόσο περήφανος για τη Michelle που κέρδισε το Οσκαρ καλύτερης ηθοποιού».

Michelle Yeoh - Jean Todt

Η Yeoh άρχισε την καριέρα της με ρόλους σε ταινίες δράσης που παράγονταν στο Χονγκ Κονγκ. Γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία αφού πρωταγωνίστησε σε φιλμ της σειράς ταινιών κατασκοπείας 007 — το «Tomorrow Never Dies» (1997), με τον Pierce Brosnan στον ρόλο του James Bond.