Williams: Αποφασίζει φέτος για τον κινητήρα του 2026

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Αποκαλυπτικός ήταν o νέος αγωνιστικός διευθυντής της Williams, James Vowles σε δηλώσεις του, καθώς έκανε ξεκάθαρο πως μέχρι το τέλος του 2023, η βρετανική ομάδα θα έχει αποφασίσει ποιος θα είναι ο πάροχος του κινητήρα της από το 2026 και έπειτα.

Ο Βρετανός μηχανικός, ανακοινώθηκε από την ιστορική ομάδα στις 20 Φεβρουαρίου ως ο νέος ηγέτης των τυχών της, μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο πέρασμά του από τη Mercedes ως επικεφαλής στρατηγικής (2010-2022). Με αυτόν στο «τιμόνι», η Williams επέδειξε τη μεγαλύτερη βελτίωση στους χρόνους από όλες τις ομάδες συγκριτικά με το περσινό μονοθέσιο εκάστης. Μάλιστα, ο Alex Albon τερμάτισε στη 10η θέση στο Μπαχρέιν, δίνοντας τον πρώτο βαθμό της σεζόν στην ομάδα.

Williams

Η Williams, χρησιμοποιεί κινητήρες της Mercedes από το 2014, όταν και ξεκίνησε η υβριδική εποχή της Formula 1. Ο Vowles όμως προβληματίζεται, διότι οι νέοι κανονισμοί για τους κινητήρες που θα έχουν ισχύ από το 2026 και έπειτα, μπορεί να αλλάξουν τις καταστάσεις άρδην. Σε αυτή την εξίσωση, προστίθεται και το γεγονός ότι η Audi και η Ford μπαίνουν στο σπορ εκείνη τη χρονιά, με τον αμερικάνικο κολοσσό μάλιστα να έχει από τώρα συμφωνία με τη Red Bull.

Williams

Με βάση όλα αυτά, ο Vowles μίλησε: «Προφανώς, είμαστε χαρούμενοι με τη συνεργασία που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Στη φάση όμως που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, εξετάζουμε ως οφείλουμε τις επιλογές μας και εξετάζουμε την αγορά, ώστε να αποφασίσουμε σύντομα και να δούμε τι σχέσεις έχουμε με τον κάθε πάροχο.

Πρέπει να αποφασιστεί φέτος, σε κάθε περίπτωση. Για να πάρεις πρωταθλήματα, κοιτάς πρώτα ποιος τα έχει κερδίσει. Συνήθως, είναι ομάδες με δικό τους κινητήρα. Αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος (να έχεις δικό σου κατασκευαστή) και σε αυτόν στοχεύουμε μακροπρόθεσμα.

Κάποια στιγμή, πρέπει να ελέγχεις μόνος σου τη μοίρα σου και αυτό δε γίνεται, όταν στηρίζεσαι σε κάποιον άλλον, για να σου παρέχει ανταλλακτικά. Παρόλα αυτά, έχουμε μεγαλύτερους στόχους που προέχουν αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Vowles.