Mercedes: Απογοήτευση, αλλά δεν πανικοβάλλεται και δεν ψάχνει δικαιολογίες!

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Απογοητευτικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η Mercedes στο πρώτο Grand Prix της σεζόν στο Μπαχρέιν, με τον Lewis Hamilton στην 5η θέση και τον George Russell στην 7η. Και τα δύο μονοθέσια, έδειχναν αρκετά εκτός ρυθμού όλο το τριήμερο και η απόσταση από τη Red Bull έμοιαζε εξ αρχής μεγάλη.

Lewis Hamilton - George Russell

Μετά το τέλος του σερί των οκτώ συνεχόμενων τίτλων στους κατασκευαστές πέρυσι, τα «ασημένια βέλη» επέστρεψαν φέτος με μοναδικό στόχο το κυνήγι των δύο πρωταθλημάτων (οδηγών και κατασκευαστών). Εντός πίστας όμως, φάνηκε να έχουν μπροστά τους όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις ομάδες να κυνηγήσουν. Red Bull, Ferrari και Aston Martin αποδείχθηκαν πολύ γρήγορες για τη Mercedes κι έτσι η ομάδα του Toto Wolff αναγκάστηκε να βολευτεί με την 5άδα και κάτω.

Ο Lewis Hamilton δήλωσε ανοιχτά και δημόσια πριν τρεις ημέρες στο πόντκαστ «Chequered Flag», ότι η ομάδα του δεν τον άκουσε πέρυσι όσον αφορά τα προβλήματα του μονοθεσίου κι έτσι δεν τα διόρθωσε. «Πέρυσι, τους είπα κάποια πράγματα. Τους τόνισα τα προβλήματα του μονοθεσίου. Έχω οδηγήσει πάρα πολλά μονοθέσια στη ζωή μου και ξέρω τι χρειάζονται και τι δεν χρειάζονται. Έχει να κάνει με τις ευθύνες του καθενός».

Την ίδια στιγμή, ο Toto Wolf ανέφερε μετά το Grand Prix, ότι ήταν «μία από τις χειρότερές μου μέρες στους αγώνες». Με τον πανικό να είναι δεδομένος εντός της ομάδας και τα δημοσιεύματα περί αποχώρησης Hamilton να φουντώνουν, η Mercedes εξέδωσε ανακοίνωση για τους ανήσυχους υποστηρικτές της.

Μερικά αποσπάσματα της ανακοίνωσης έγραφαν: «Το Μπαχρέιν πόνεσε. Πόνεσε τον κάθε έναν από εμάς που μπήκε στη σεζόν αποφασισμένος να παλέψει για τα παγκόσμια πρωταθλήματα. Πόνεσε συνολικά όλη την ομάδα, μετά την τόσο σκληρή δουλειά που έριξε σε ένα μονοθέσιο το οποίο δεν έχει αγγίξει τις προσδοκίες μας.

Δε θα πανικοβληθούμε, ούτε θα αντιδράσουμε απότομα. Σε έναν κόσμο τόσο σκληρό όσο η Formula 1, οι άνθρωποι βιάζονται να δείξουν με το δάχτυλο ή να ψάξουν αποδιοπομπαίους τράγους. Είμαστε ανοιχτοί και πάρα πολύ ειλικρινείς για το πού βρισκόμαστε. Και δουλεύουμε με αμεσότητα και ηρεμία, για να χτίσουμε το σχέδιο ανόρθωσής μας. Έχουμε ήδη εξελίξεις στα “σκαριά” για τους επόμενους αγώνες και θα έρθουν κι άλλοι.

Θα κρατήσουμε ψηλά τα κεφάλια και θα κάνουμε αυτό το ταξίδι βήμα-βήμα, μαζί. Είμαστε η Mercedes. Γνωρίζουμε τα στάνταρ στα οποία επιθυμούμε να φτάσουμε και κανείς δεν χάνει τη συγκέντρωσή του, όταν στοχεύουμε να ανεβούμε ένα βουνό. Δε θα είναι εύκολο. Αλλά τι αξία έχει κάτι αν είναι εύκολο»;  γράφει η ανακοίνωση κλείνοντας.