Susie Wolff: «Προορισμός για τα νέα φιλόδοξα κορίτσια η F1 Academy»

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Χρονοβόρα διαδικασία προβλέπει η Susie Wolff, πως θα είναι η επίτευξη μίας θέσης σε μονοθέσιο Formula 1 για μία γυναίκα στο μέλλον. Η επικεφαλής του πρότζεκτ «F1 Academy» διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος σε αυτό το νεοσύστατο πρωτάθλημα γυναικών, την 1/3 με ανακοίνωση της Formula 1.

Susie Wolff

Μακροπρόθεσμος στόχος αυτής της διοργάνωσης, δεν είναι άλλος από το να προωθηθούν γυναίκες στην κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού ή το λιγότερο να αναδειχθούν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, σημειώνοντας παράλληλα μία αξιοθαύμαστη καριέρα. Η σεζόν της F1 Academy προβλέπεται να ξεκινήσει επίσημα τον Απρίλιο στην Αυστρία και την πίστα του Σπίλμπεργκ.

Η 40χρονη πρώην επικεφαλής της Venturi στη Φόρμουλα Ε’ τόνισε σε δηλώσεις της: «Έχω βρεθεί σε θέση όπου έτρεχα σε διεθνές επίπεδο πρωταθλήματος καρτ και απορούσα πώς θα μπορέσω βήμα-βήμα να ανέβω στις μικρές κατηγορίες της Φόρμουλα. Είναι ένα τεράστιο βήμα να το πραγματοποιήσεις αυτό και για αυτόν τον λόγο πιστεύω, ότι το πρωτάθλημα F1 Academy θα είναι ο προορισμός για αυτά τα νέα κορίτσια».

«Το ξέρω πως είναι δυνατό για μία γυναίκα να τρέξει σε αυτό το επίπεδο και υπό αυτό το πρίσμα, είναι σημαντικό να περάσουμε την εμπειρία που έχουμε στην επόμενη γενιά. Νομίζω, ότι το να βρίσκεσαι στα πάντοκ και να έχεις την πλήρη υποστήριξη της Formula 1 στην F1 Academy, σημαίνει ότι έχουμε όλους τους σωστούς ανθρώπους να κοιτούν και να μας υποστηρίζουν, έτσι ώστε να βεβαιωθούν ότι υπάρχει ταλέντο το οποίο έρχεται», ανέφερε η Wolff κλείνοντας.