Ο Jenson Button αγωνίζεται στη NASCAR

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 για το 2009, Jenson Button, θα αγωνιστεί σε τρεις αγώνες NASCAR φέτος, οδηγώντας μία Ford Mustang με το νούμερο 15.

Jenson Button

Ο 43χρονος Βρετανός οδηγός θα κάνει το ντεμπούτο του στο Τέξας, στις 26 Μαρτίου. Στη συνέχεια, θα αγωνιστεί στον αγώνα πόλης στο Σικάγο, στις 2 Ιουλίου, καθώς και στον εμβληματικό αγώνα της Indianapolis, στις 13 Αυγούστου.

«Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να το διασκεδάσω,» επεσήμανε ο Βρετανός για το νέο του ξεκίνημα. «Μου αρέσει η πρόκληση του να οδηγώ νέα πράγματα».

Παρόλα αυτά, αναγνωρίζει ότι θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί στα δεδομένα των νέων αυτοκινήτων. «Θέλω να είμαι ανταγωνιστικός, αλλά ξέρω ότι, για να το καταφέρω, θα χρειαστώ λίγο χρόνο,» πρόσθεσε ο Button. «Για αυτό το να συμμετέχω σε αυτούς τους τρεις αγώνες λειτουργεί σωστά αυτήν τη σεζόν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Jenson Button θα συμμετάσχει και στις 24 ώρες του Le Mans, οδηγώντας ένα Chevrolet Camaro. Το 2018 είχε αγωνιστεί ξανά στη συγκεκριμένη διοργάνωση, χωρίς όμως να καταφέρει να τερματίσει.