F1: Η προσγείωση στην πραγματικότητα και ο "δαιμόνιος" Ισπανός!

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Το Grand Prix του Μπαχρέιν, προσγείωσε κάποιους στην πραγματικότητα και πέταξε άλλους στα ουράνια. Ωστόσο, τίποτα δε μπορεί να παρθεί τοις μετρητοίς από τον πρώτο μόλις αγώνα της σεζόν, με τα δύο επόμενα Grand Prix (Σαουδική Αραβία και Αυστραλία) να αναμένονται άκρως διαφορετικά από την πίστα του Σακχίρ.

Η Ferrari όμως, συνειδητοποίησε επίσημα ότι είναι ακόμα τουλάχιστον ένα βήμα πίσω από τη Red Bull, ενώ αντιλήφθηκε και τη δυναμική της φετινής Aston Martin. Οι Ιταλοί, θα χρειαστεί να κοπιάσουν αρκετά, για να φτάσουν τους «ταύρους» σε ρυθμό αγώνα, ωστόσο όλα αυτά μπορεί να ακυρωθούν στους επόμενους δύο γύρους. Το σίγουρο είναι, πως προς το παρόν η Ferrari κάθε άλλο παρά μόνη της είναι για τις μάχες του βάθρου, εξαιρουμένης της Red Bull.

Fernando Alonso

Η Mercedes είναι βελτιωμένη από πέρυσι (όχι στον ωφέλιμο βαθμό, όπως τόνισε και ο Toto Wolff) και θα βελτιωθεί κι άλλο με τον καιρό, ενώ η Aston Martin είναι η μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Εδώ ερχόμαστε στους ενθουσιασμένους. Με τον Fernando Alonso να αδυνατεί να πιστέψει πόσο δυνατό είναι το μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας για το 2023 και να μη μπορεί να βγάλει το χαμόγελο από τα χείλη του όλο το τριήμερο στις δηλώσεις.

Ήταν σαν να βλέπεις έναν διψασμένο 25άρη που για πρώτη φορά οδηγεί ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Αν παντρέψουμε αυτή τη δίψα και τον ενθουσιασμό με την τεράστια εμπειρία του Ισπανού, τότε βγαίνει αυτό το φανταστικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Από 6ος, να πετυχαίνει τέσσερις προσπεράσεις (δύο στο Hamilton), η μία καλύτερη από την άλλη! Αναμονή όλων, είναι το αν μπορεί αυτό το φαινόμενο που λέγεται Φερνάντο Αλόνσο να παραμείνει "δαιμονισμένος" εντός πίστας για όλη τη σεζόν, λες και παρακολουθούμε έναν rookie.

Και ερχόμαστε στα επιβεβαιωμένα φαβορί. Τα Red Bull αποδείχθηκαν πολύ δυνατά από την εκκίνηση για τον ανταγωνισμό. Τόσο πολύ που ενώ όλων το δεύτερο πιτ-στοπ ήταν για σκληρή γόμα, αυτοί έβαλαν μαλακή, αυξάνοντας έτσι κι άλλο τη διαφορά από τους πίσω. Η μαλακή γόμα αποτέλεσε κυρίαρχο στοιχείο, ώστε ο Perez να πάρει πίσω τη θέση που έχασε από τον Leclerc στην εκκίνηση. Και μετά... μη τους είδατε! Άνετο 1-2 και ολοκλήρωση του αγώνα με σκληρή γόμα για τους πρωταθλητές.

Επόμενος γύρος στη Σαουδική Αραβία και τη Τζέντα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Εκεί που πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική πίστα και θα δούμε κατά πόσο το πρώτο δείγμα στο Μπαχρέιν, είναι κοντά στην αλήθεια για την κάθε ομάδα.