Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του Grand Prix του Μπαχρέιν

×

Verstappen: Συνολικά, πήγαμε πολύ καλά. Για εμένα, το πρώτο σετ ελαστικών ήταν το πιο σημαντικό, καθώς μπορούσα να πάρω διαφορά. Με το που αποκτήσαμε τη διαφορά, απλά έπρεπε να μείνουμε στο πλάνο μας για τα πιτ-στοπ και εν τέλει αυτό θα δούλεψε καλά.

Το μονοθέσιο έτρεχε με κάθε γόμα που του βάλαμε. Έμοιαζε βέβαια λίγο «μοναχικά» εκεί έξω, αλλά υπάρχουν φυσικά πολλά ακόμα πράγματα να δούμε ή να συντονίσουμε. Συνολικά όμως, πολύ χαρούμενος που νίκησα εδώ. 

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του Grand Prix του Μπαχρέιν

Perez: Ήταν μία ωραία ανατροπή. Ήταν όμως και κρίμα που χάσαμε τη θέση από τον Σαρλ, γιατί αυτό μας εμπόδισε από το να παλέψουμε για τη νίκη. Με το που χάσαμε τόσα δευτερόλεπτα από τον Μαξ, είχε τελειώσει. Είχε να κάνει πια πιο πολύ με το να πιάσουμε τον Σαρλ, καθώς ήταν πολύ δυνατός στην αρχή με τα νέα του ελαστικά. 

Alonso: Σημαίνει τόσα πολλά για όλους στην ομάδα. Δεν περιμέναμε να είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί, δεν περιμέναμε καν βασικά να είμαστε στο βάθρο το 2023. Σκεφτήκαμε, ναι ας ξεκινήσουμε το πρότζεκτ, να αλλάξουμε τη φιλοσοφία του μονοθεσίου, να προσπαθήσουμε να νικήσουμε τις καλύτερες μεσαίες ομάδες και μετά το 2024 να φτάσουμε τις τρεις κορυφαίες ομάδες.

Και ανακαλύπτουμε, ότι έχουμε το δεύτερο καλύτερο μονοθέσιο στο Μπαχρέιν, πίσω μόνο από τα Red Bull. Πρόκειται για μία τρομερή έκπληξη. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα και ελπίζω από εδώ και πέρα να χτίσουμε κάτι πιο επιθετικό από άποψη προσδοκιών και να συνεχίσουμε.

Sainz: Εξεπλάγην και μόνο από το πόσο αντέξαμε στην 3η θέση, γιατί από τις δοκιμές κιόλας γνωρίζαμε ότι τα Red Bull και τα Aston Martin περνούν πολύ καλύτερες μέρες, έχουν πολύ καλύτερο ρυθμό από εμάς. Στο τέλος, έπρεπε να βολευτούμε με την 4η θέση και για να είμαι ειλικρινής δεν υπήρχαν πολλά παραπάνω που μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα.

Είναι μία προσγείωση στην πραγματικότητα, το που βρισκόμαστε. Χρησιμοποίησα τα λάστιχα πάρα πολύ, με το που πίεσα για να αμυνθώ από τον Φερνάντο τα έκαψα και μετά έπρεπε να προσέχω τον Λιούις. Κατάφερα να περιορίσω τον Λιούις, αλλά τα περιθώρια ήταν πολύ μικρά για να αγωνιστούμε όπως έπρεπε.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του Grand Prix του Μπαχρέιν

Hamilton: Ήταν ένας διασκεδαστικός αγώνας σήμερα, απλά δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι. Γενικά, λατρεύω να αγωνίζομαι. Είμαι χαρούμενος που τα πράγματα κύλησαν ομαλά, είχα μία φανταστική εκκίνηση, πέρασα τον Φερνάντο στη στροφή 4 και σκέφτηκα αυτή είναι μία φανταστική αρχή σε αγώνα.

Ένιωσα ότι ήταν ένας από τους πολύ καλούς μου πρώτους γύρους, αλλά μετά γλίστραγα συνέχεια. Είχα πάρα πολλή υποστροφή στην αρχή, πέταγα συνεχώς «φτερό», δεν μπορούσα να πάρω τις στροφές όπως θα ήθελα και δεν μπορούσα να μείνω με τους μπροστινούς. Αλλά το δεύτερο σετ ελαστικών μου ήταν καλό και στο τέλος ήμουν πολύ κοντά στο να πιάσω τον Κάρλος, όμως όχι αρκετά.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του Grand Prix του Μπαχρέιν

Leclerc: Σίγουρα, είχαμε το μονοθέσιο για να παλέψουμε για το βάθρο. Ειλικρινά, νομίζω πως το βάθρο… υπήρχε για εμάς. Είχα μία καλή απόσταση με τους πίσω, διαχειριζόμουν τον ρυθμό, όλα τα ένιωθα καλά και είναι κρίμα.

Τώρα, απλά ελπίζω να το κοιτάξουμε, να καταλάβουμε τι πήγε λάθος, ώστε να μην έχουμε ξανά αυτό το πρόβλημα.