Ο Hamilton εξαιρέθηκε από την απαγόρευση κοσμημάτων στους οδηγούς

×

Οι αγωνοδίκες της Formula 1 εξαίρεσαν τον Lewis Hamilton από την απαγόρευση που ισχύει για τους οδηγούς να φορούν κοσμήματα στο γκραν πρι του Μπαχρέιν, με το οποίο «ανοίγει η αυλαία» της σεζόν, καθώς αποδέχθηκαν ότι κινδυνεύει με παραμόρφωση, εάν αφαιρεθεί το σκουλαρίκι που έχει στη μύτη του.

Lewis Hamilton

Η απαγόρευση κοσμημάτων στη διάρκεια ενός αγώνα έχει επιβληθεί για λόγους ασφαλείας και ορίζεται στον Διεθνή Αθλητικό Κώδικα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), αλλά δεν εφαρμόστηκε αυστηρά μέχρι πέρυσι, όταν έγινε θέμα στα πρωτοσέλιδα. Οι κανόνες αναφέρουν ότι «η χρήση κοσμημάτων με τη μορφή piercing στο σώμα ή μεταλλικών αλυσίδων στο λαιμό απαγορεύεται κατά τη διάρκεια του αγώνα και ως εκ τούτου μπορεί να ελεγχθεί πριν από την έναρξη».

Ο 38χρονος Hamilton έχει εδώ και χρόνια ένα μόνιμο σκουλαρίκι στο αριστερό ρουθούνι, ενώ φωτογραφίες του Βρετανού στο Μπαχρέιν τον δείχνουν με ακόμη ένα στο δεξί. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής εξήγησε στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης τον περασμένο Οκτώβριο, όταν επίσης του δόθηκε εξαίρεση, ότι βγάζοντας το αριστερό σκουλαρίκι προκλήθηκε μόλυνση.

Lewis Hamilton

Οι αγωνοδίκες στο Μπαχρέιν αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι συμβουλεύθηκαν τον ιατρικό εκπρόσωπο της FIA, ο οποίος εξέτασε τον Hamilton και συμφώνησε με το αίτημα για συνέχιση της εξαίρεσης. «Έχουμε αποφασίσει να μην προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για παραμόρφωση με συχνές προσπάθειες αφαίρεσης» εξήγησαν οι αγωνοδίκες.