Καλώς ήρθατε

×

Του Τάκη Πουρναράκη

Η F1 επιστρέφει στον όμιλο ΑΝΤ1 μετά το 2009, πως πέρασαν σα μια στιγμή 14 χρόνια; Κυρίως όμως πόσο πολύ έχει αλλάξει από τότε η ζωή μας. Θυμάμαι το 2009 για να παρακολουθήσεις τις δοκιμές εξέλιξης υπήρχε ένας και μόνο τρόπος, να πας εκεί που διεξάγονταν. Ακόμη και εκεί όμως έπρεπε να έχεις χρονόμετρο για να πιάσεις χρόνους, μόνο στο τέλος της ημέρας έβγαινε ένα χαρτί με τους ταχύτερους γύρους. Αν πάω πιο πίσω στο 1989 που ξεκινούσα στην ΕΡΤ, περιμέναμε πάνω από το telex για να μάθουμε τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών.

FORMULA 1

Σήμερα όλα είναι αλλιώς: Η τηλεοπτική παραγωγή ενός GP αποτελεί σημείο αναφοράς στα παγκόσμια αθλητικά δρώμενα. Δεκάδες κάμερες, ακόμη περισσότερες πηγές, εκπληκτικά γραφικά και εκατοντάδες άνθρωποι της FOM που δουλεύουν σε κάθε αγώνα για να φωτίσουν κάθε πτυχή, κάθε λεπτομέρεια. Μια μοναδική παραγωγή πραγματικά νιώθεις σα να βρίσκεσαι εκεί. Όχι μόνο την ώρα της δράσης αλλά και πριν, την ώρα της προετοιμασίας και μετά, την ώρα των δηλώσεων και των εντάσεων.

FORMULA 1

Όλα αυτά μπορείτε να τα ζήσετε μέσω του ΑΝΤ1+ χωρίς καμία διακοπή για διαφημίσεις: Ελεύθερες δοκιμές, κατατακτήριες, sprint races αλλά και αγώνες παράλληλα με ειδικές εκπομπές pre και post-race με τις πιο δυνατές στιγμές των κατατακτήριων δοκιμών, πλούσιο ρεπορτάζ, αλλά και αποκλειστικές συνεντεύξεις από τους κορυφαίους οδηγούς της διοργάνωσης. Με δυνατότητα ταυτόχρονης θέασης σε δυο συσκευές για να μην χάνετε στιγμή όπου κι αν βρίσκεστε! Επίσης μπορείτε να δείτε on demand ότι ώρα θέλετε τις δοκιμές ή τον αγώνα ακόμη και ιστορικούς αγώνες του παρελθόντος.

FORMULA 1

Περιέγραψα για πρώτη φορά αγώνα το 1996 για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης. Από τότε άλλαξαν όλα εκτός από τον πυρήνα του αθλήματος. Το πάθος για την ταχύτητα, ο αέναος αγώνας με το χρόνο. Φέρτε λίγο στο μυαλό σας έναν αστροναύτη στο Διαστημικό Σταθμό, χαράματα Δευτέρας 6/3 πάνω από την Αυστραλία. Λίγο πριν τις 02:00 το πρωί ώρα τοπική θα δει ξαφνικά να ανάβουν τα φώτα σε Μελβούρνη και Σίδνεϋ. Προφανώς θα ανησυχήσει: «Τι έπαθαν μες τη νύχτα οι Αυστραλοί;». Την ίδια στιγμή (17:00 ώρα Ελλάδος, 18:00 τοπική ώρα) στην έρημο του Σακχίρ τα κόκκινα φώτα θα σβήσουν, η λογική θα σταματήσει και η Formula 1 θα ξεκινήσει. Καλώς ήρθατε.