Οικονομία

15/01/2026 19:14

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε υψηλό 16ετίας έκλεισε σήμερα ο Γενικός Δείκτης

Το προηγούμενο υψηλότερο είχε καταγραφεί στις 11 Ιανουαρίου του 2010, όταν ο Γενικός Δείκτης, είχε κλείσει στις 2.315,10 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε υψηλό 16ετίας έκλεισε σήμερα ο Γενικός Δείκτης
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να κλείνει σε νέα υψηλά 16 ετών.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, της Optima Bank, του ΟΤΕ, της Εθνικής και της Eurobank.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.247,69 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,28%. Είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου 2010 (2.315,10 μονάδες).

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς ενισχύθηκε κατά 3,564 δισ. ευρώ σε σχέση με την χθεσινή συνεδρίαση. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 314,98 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 44.778.582 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,37%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,11%.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μακρόν συγκάλεσε έκτακτo συμβούλιο ασφαλείας για Γροιλανδία και Ιράν

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Έχουν θανατωθεί πάνω από 470.000 ζώα

Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής πέρασε με κόκκινο, αγνόησε σήμα αστυνομικών και ανέβηκε σε πεζόδρομο για να ξεφύγει

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)