Πολιτισμός

25 Μαΐου 2024 20:04

UNESCO: Το Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς εντάχθηκε το Ζαγόρι με τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Πολιτισμού και τον πρόεδρο της Βουλής παρόντες στην τελετή.

UNESCO: Το Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς
-

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και παρουσία του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, συναντήθηκε στη Βίτσα με τον Διευθυντή του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, Lazare Eloundou Assomo και τα στελέχη του Οργανισμού που βρίσκονται στην Ελλάδα με αφορμή την εκδήλωση για την εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικού τοπίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ζαγόρι - UNESCO - Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Κυριάκος Μητσοτάκης

Μιλώντας στα στελέχη της UNESCO, ο πρωθυπουργός επεσήμανε: «Η εγγραφή του Ζαγορίου στον Κατάλογο της UNESCO για την Παγκόσμια Κληρονομιά είναι για εμάς μία στιγμή χαράς, αλλά και δικαίωσης. Είχα υποστηρίξει το αίτημα αυτό ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 από εδώ, τη Βίτσα. Σήμερα, είναι ζωντανή πραγματικότητα. Το είπαμε και το κάναμε! Μία σημαντική εξέλιξη, που είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας.

Ζαγόρι - UNESCO - Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Κυριάκος Μητσοτάκης

Η συμπερίληψη του Ζαγορίου στον Κατάλογο της UNESCO δεν αποτελεί απλώς τιμή για τη χώρα μας. Ισοδυναμεί παράλληλα με μια έμπρακτη δέσμευση για την προστασία της περιοχής από τις σύγχρονες απειλές που απορρέουν από την κλιματική κρίση, αλλά και από ανθρώπινες παρεμβάσεις. Γι' αυτό και το νέο στοίχημα είναι να διατηρήσουμε αναλλοίωτη την ταυτότητα και την αυθεντικότητα του τόπου».

Ειδησεις σήμερα:

Ρόδος - Καταγγελία: Την βίασε αφού την οδήγησε σε ερημική παραλία

Χαμάς - Βρετανία: Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου θα οδηγήσει στην ενίσχυση της

Βραζιλία: Ανήλικος σκότωσε τους θετούς του γονείς

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)