Celebrity

26 Μαΐου 2024 16:00

Άννα Λουιζίδη: Οι "Ψυχοκόρες", η Φρόσω και οι σκηνές που τη δυσκόλεψαν περισσότερο

Άννα Λουιζίδη: Οι "Ψυχοκόρες", η Φρόσω και οι σκηνές που τη δυσκόλεψαν περισσότερο

-

Η Άννα Λουιζίδη παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Τύπος Tv και μίλησε για τον ρόλο της Φρόσως και τη μεγάλη επιτυχία που σημειώνουν οι "Ψυχοκόρες" στον ΑΝΤ1.

Μιλώντας για μία μεγάλη παραγωγή, με τι αγχώθηκες περισσότερο;

Με το αν θα καταφέρω να υπερασπιστώ τον χαρακτήρα και την ιστορία της Φρόσως. Αν θα μπορέσω δηλαδή μέσα από το κείμενο να πλάσω έναν χαρακτήρα ανθρώπινο, φθαρτό, που πάσχει και δρα με συνέπεια στο παρελθόν και το ποιόν του.

Τηλεοπτική εμπειρία δεν υπήρχε, σωστά; Πώς είναι το βάπτισμα του πυρός;

Ηταν μια ευτυχής συνθήκη, για την οποία είμαι ευγνώμων, αφού βρέθηκα ανάμεσα σε ανθρώπους που με εμπιστευτήκαν και μου έδωσαν χώρο και χρόνο να κάνω λάθη και να προσπαθήσω ξανά και ξανά. Προσπαθώ να βλέπω τη μετάβαση στον επαγγελματικό χώρο ως μια συνέχεια των θεατρικών μου σπουδών. Μέσα από τις «Ψυχοκόρες» εξασκούμαι στην υποκριτική στην κάμερα και στη δημιουργία ενός χαρακτήρα που αλλάζει μέσα από την ιστορία, με τη μόνη διαφορά ότι τα βήματα αυτής μου της εκπαίδευσής μπορεί να τα δει όποιος επιθυμεί και όχι μόνο οι συμφοιτητές μου στη σχολή.

Νιώθεις ευγνώμων για αυτή τη δουλειά και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα;

Ασφαλώς. Ηταν μια δουλειά όπου είχα την τύχη να καθοδηγούμαι από ικανούς συνεργάτες που αγαπούν τη δουλειά τους και είχαν την ανάγκη να πούμε όλοι μαζί τις ιστορίες των «αόρατων» ψυχοκορών.

Πόσο σου άλλαξε τη ζωή;

Σίγουρα έχουν συμβεί αρκετές αλλαγές. Αλλά το «πόσο» και το «πώς» θα μπορέσω να το απαντήσω σε μερικά χρόνια από τώρα που θα έχω αποκτήσει την απαραίτητη απόσταση από τις αλλαγές που βιώνω σήμερα.

Πώς αντιδράς σε σχόλια που σε αποθεώνουν για την ερμηνεία σου;

Είμαι ευγνώμων για την ανταπόκριση του κοινού και το γεγονός ότι οι θεατές μπήκαν στη θέση της Φρόσως. Θα ήθελα πολύ να την αγκαλιάσω και να την υπερασπιστώ και είναι πολύ συγκινητικό ότι αρκετός κόσμος εξέφρασε την ίδια επιθυμία.

Ο κόσμος της τηλεόρασης τελικά είναι γοητευτικός;

Εχω έρθει σε επαφή με ένα πολύ μικρό κομμάτι αυτού που λέμε «ο κόσμος της τηλεόρασης». Ακόμα προσπαθώ να τον σκιαγραφήσω και να διαπραγματευτώ το τι επιλέγω και τι απορρίπτω από αυτόν.

Ο ρόλος της Φρόσως τι σημαίνει για εσένα;

Η Φρόσω είναι ένα εσωστρεφές κορίτσι που επιθυμεί να είναι αόρατο και αναγκάζεται να ανακαλύψει μια δύναμη που και η ίδια δεν ήξερε ότι είχε μέσα της. Ενας γυναικείος χαρακτήρας που δεν αναλώνεται στην αυτολύπηση, αντίθετα οργίζεται, αντιστέκεται και αντεπιτίθεται με όποιον τρόπο μπορεί, απαλλαγμένη από την ανάγκη να φαίνεται «καλή». Ενα κορίτσι που τοποθετείται στη θέση του θύματος και μετατρέπεται σε θύτη. Είμαι πολύ χαρούμενη που γνώρισα ένα τόσο δυνατό κορίτσι και που αυτή η ιστορία ήταν το πρώτο μου επαγγελματικό ταξίδι στην υποκριτική στην κάμερα.

Ποιες σκηνές σε δυσκόλεψαν περισσότερο;

Οι σκηνές που ήμουν μόνη μου. Οταν δεν έχεις συμπαίκτη στη σκηνή, καλείσαι να πιαστείς από εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα που συνήθως είναι επίπλαστα και να παρασύρεις μόνος σου τον εαυτό σου. Αντίθετα, όταν έχεις συμπαίκτη, αρκεί να βουτήξετε μαζί σε αυτή την πλασματική συνθήκη και να παρασύρετε ο ένας τον άλλον. Ασφαλώς, υπήρξα πολύ τυχερή που οι συνεργασίες μου σε αυτή τη δουλειά είχαν αυτή την κοινή παραδοχή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)