Κόσμος

25 Μαΐου 2024 18:25

Κύπρος: Ταυτοποιήθηκαν οστά Έλληνα και δεν βρέθηκαν συγγενείς του εν ζωή

Τραγική ιστορία πολεμιστή από την Ελλάδα, του οποίου τα οστά ταυτοποιήθηκαν 50 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Κύπρος: Ταυτοποιήθηκαν οστά Έλληνα και δεν βρέθηκαν συγγενείς του εν ζωή
-

Στην τραγική περίπτωση Ελλαδίτη ήρωα, του οποίου ταυτοποιήθηκαν λείψανα, όμως δεν εντοπίστηκε κανένας εν ζωή συγγενής του από τις ελληνικές Αρχές, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Γραφείο της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων, στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», μετά από πενήντα χρόνια οι συγγενείς των Ελλαδιτών ηρώων φτάνουν στην Κύπρο για τελετή επαναπατρισμού ταυτοποιηθέντων λειψάνων (στις πλείστες περιπτώσεις ενός μικρού οστού), για τέλεση κηδειών και για τον ενταφιασμό επιπρόσθετων ταυτοποιηθέντων οστών στον Τύμβο Μακεδονίτισσας όσων οικογενειών επιθυμούν οι ταφές των αγαπημένων τους να γίνουν στην Κύπρο. Στις τελετές θα αποδοθούν όλες οι πρέπουσες τιμές στους 15 ήρωες και στους συγγενείς τους.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τιμηθούν οι ήρωες Ελλαδίτες πεσόντες καθώς και καθηγητές ήρωες της Κύπρου, τα ίχνη των οποίων ακόμα αναζητούνται. Πρόκειται για την εκδήλωση «Κανένας Δεν Ξεχνά, Κανένας Δεν Ξεχνιέται» από το γραφείο της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων της Προεδρίας της Δημοκρατίας και την ΟΕΛΜΕΚ, για τους ήρωες 1974 και 1963/64, ενόψει και των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο την διατήρηση άσβεστης της μνήμης του Κυπριακού δράματος της τουρκικής εισβολής του 1974 και θα πραγματοποιηθεί 30 Μαΐου στις 7:30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατία.

Ειδησεις σήμερα:

Εθνική Οδός: Oδηγός φορτηγού οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα

Γάζα: Νέος γύρος συζητήσεων για εκεχειρία

Βραζιλία: Ανήλικος σκότωσε τους θετούς του γονείς

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)