Κοινωνία

29 Μαΐου 2024 13:32

Απειλές για βόμβες σε σχολεία της Αττικής: Αυτό είναι το απειλητικό e-mail που στάλθηκε (εικόνες)

Το κείμενο που κοινοποιήθηκε μέσω e-mail  σε τουλάχιστον 35 σχολεία της Αττικής με απειλητικά μηνύματα.

Απειλές για βόμβες σε σχολεία της Αττικής: Αυτό είναι το απειλητικό e-mail που στάλθηκε (εικόνες)
-

Απειλητικά email σε σχολεια

Αυτό είναι το e-mail που στάλθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη (29.05.2024) σε τουλάχιστον 35 σχολεία της Αττικής, από αποστολέα στη Ρωσία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παρόλο που το mail φαίνεται ότι είναι από αποστολέα του εξωτερικού και συγκεκριμένα από τη Ρωσία, έχει γραφτεί στα ελληνικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πανομοιότυπα e-mail έχουν πάει πριν δυο βδομάδες και σε υπηρεσίες δημοσίου και σχολεία της Κύπρου και της Σλοβακίας, από ίδιο πάροχο (gmail, hotmail κλπ). 

Τα απειλητικά μηνύματα

Απειλητικά μηνύματα δέχθηκαν δεκάδες σχολεία στην Αττική το πρωί της Τετάρτης. Πρόκειται για πάνω από 35 σχολεία που δέχθηκαν την ίδια απειλή για τοποθέτηση βόμβας.

Αρχικά το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης και έπειτα το 7ο Δημοτικό Γέρακα δέχθηκαν τα απειλητικά e-mail.

Στη συνέχεια δέχθηκε email για τοποθέτηση βόμβας το 22ο Σχολείο Περιστερίου και κλήθηκαν πυροτεχνουργοί για τον έλεγχο του σημείου.

Στο μεταξύ, το ένα μετά το άλλο τα σχολεία γύρω από τη Νέα Φιλαδέλφεια, στον Κόκκινο Μύλο, τους Αγίους Αναργύρους και άλλες περιοχές, άρχισαν να δέχονται τα απειλητικά μηνύματα. Πρόκειται για τις περιοχές όπου ήδη είναι σε ισχύ αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, ενόψει της διεξαγωγής του αποψινού τελικού του Conference League.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για φάρσες, ωστόσο, διεξάγονται έρευνες των Αρχών και τα σχολεία εκκενώθηκαν.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα φαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η  μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος , ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη.

Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: 2χρονο αγοράκι κλειδώθηκε μέσα σε αυτοκίνητο

Βελεστίνο: Πέρασε με το τρακτέρ πάνω από συγχωριανό του!

Μητέρα Κυριακής Γρίβα στον ΑΝΤ1: Θέλω να την μυρίσω, χάνω τη μυρωδιά της (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)