Πολιτική

25 Μαΐου 2024 09:06 Τελευταία ενημέρωση : 25 Μαΐου 2024 20:19

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης φτωχοποιεί τους πολίτες και καταπατά το κράτος δικαίου

Τι είπε στο «Στούντιο με Θέα», για την υπερπροβολή που του καταλογίζουν, το πρόβλημα της ακρίβειας, τις ευρωεκλογές και την ανάγκη για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης φτωχοποιεί τους πολίτες και καταπατά το κράτος δικαίου
-

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε συνέντευξη στη Φαίη Μαυραγάνη και την εκπομπή «Στούντιο με Θέα», υποδεχόμενος την αρχικά στο βαν του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτήρισε «καινοτομία» και «κινητό γραφείο».

«Ότι βγάζω προς τα έξω, είναι αυθεντικό, έτσι είμαι. Αν είχα επικοινωνιολόγο δεν θα τον άκουγα, δεν πρόκειται να αλλάξω αυτό που είμαι», τόνισε αρχικά.

«Πριν λίγους μήνες, πολλοί θεωρούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ μισοτελειωμένο, τώρα έχουμε σηκώσει ανάστημα», ανέφερε στη συνέχεια.

«Δεν έδειξα εγώ τα σπίτια μου, υπήρξαν διαρροές. Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Έλληνα φορολογούμενο. Γιατί δεν ψάχνουν τα δεκάδες ακίνητα του Πρωθυπουργού;», υπογράμμισε αναφερόμενος στο θέμα της ακίνητης περιουσίας του και πρόσθεσε, «δεν είναι προκλητική η αγορά ενός σπιτιού, προκλητικό θα ήταν να είχα πλουτίσει σε βάρος του ελληνικού λαού».

Ο κ. Κασσελάκης, επεσήμανε στη συνέχεια ότι «χρειάζεται ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Δεν μπορεί να φορολογείται το ίδιο ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας με μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία»


«Είναι στερεότυπο το ότι ένας Αριστερός δεν μπορεί σύννομα να πλουτίσει. Μέσα στη χώρα μας πρέπει να έχουμε ανοιχτές αλλά ρυθμισμένες αγορές. Αριστερά σημαίνει συλλογικότητα και κοινωνική αλληλεγγύη, όχι ότι θα καταργηθούν οι τράπεζες και οι αγορές. Μια αριστερή χώρα διασφαλίζει μισθούς αξιοπρέπειας και δεν αφήνει ολιγοπώλια στα τρόφιμα και το ρεύμα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της ακρίβειας, τόνισε ότι «μέσα στο κύμα ακρίβειας που ζούμε, τα βασικά αγαθά θα έπρεπε να έχουν μηδενικό ΦΠΑ. Η ακρίβεια στη χώρα μας δεν είναι εισαγόμενη όπως είπε ο Πρωθυπουργός. Να μας εξηγήσει ο Μητσοτάκης γιατί η φέτα και το λάδι είναι πιο ακριβά στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό».

Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «υπάρχει τεράστια σπατάλη στο κράτος. Λεφτά πληρώνουμε. Που πάνε αυτά τα λεφτά; Οι πολιτικοί έχουν απογοητεύσει τον κόσμο. Η πολιτική δεν μπορεί να είναι κληρονομικό δικαίωμα ή καριέρα. Η κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις θα είναι ένεση ρευστότητας».

«Για μένα η πολιτική δεν είναι καριέρα. Όταν έχω περιοδείες προσπαθώ να τρώω σωστά και να ασκούμαι», παρατήρησε στη συνέχεια.

Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές, είπε ότι «δεν έκανα άνοιγμα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Εμείς δεν βλέπουμε την πολιτική σαν σκακιέρα. Οι πολίτες απέχουν από τις εκλογές γιατί έχουν απογοητευτεί. Πρέπει όμως να στείλουν ένα μήνυμα ψηφίζοντας. Ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για τη χώρα. Οι πολιτικές του φτωχοποιούν τους πολίτες και καταπατούν το κράτος δικαίου. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε την λιτότητα»

Ολοκληρώνοντας και αναφερόμενος σε προσωπικά θέματα, είπε μεταξύ άλλων, «θα είμαστε τυχεροί με τον Τάιλερ αν αποκτήσουμε ένα παιδί. Δεν προκαλώ εγώ την υπερπροβολή κι εμένα με έχει κουράσει. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι πλούσιος. Τα 2-3 τελευταία χρόνια απέκτησα χρήματα, όταν ρευστοποίησα την εταιρεία μου».

Ειδησεις σήμερα:

Καιρός - Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Πόλεμος στην Ουκρανία - Χάρκοβο: Αλληλοσυγκρουόμενες ειδήσεις από το μέτωπο

Κύπελλο Ελλάδος: Παναθηναϊκός και Άρης διεκδικούν το τρόπαιο και το... ευρωπαϊκό εισιτήριο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)