Πολιτική

21 Μαΐου 2024 14:54 Τελευταία ενημέρωση : 21 Μαΐου 2024 16:59

Ανδρουλάκης: Στη Θεσσαλία αποδείχθηκε περίτρανα η ανικανότητα του επιτελικού κράτους της ΝΔ

Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Ανδρουλάκης: Στη Θεσσαλία αποδείχθηκε περίτρανα η ανικανότητα του επιτελικού κράτους της ΝΔ
-

Την Καρδίτσα επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Στη Θεσσαλία αποδείχθηκε περίτρανα η ανικανότητα του επιτελικού κράτους της Νέας Δημοκρατίας. Δεν κατάφεραν ούτε να ενισχύσουν την πρόληψη, αλλά ούτε να προχωρήσουν γρήγορα στην αποκατάσταση, με αποτέλεσμα οι πληγείσες περιοχές να ζουν ακόμη και σήμερα πολύ δύσκολες καταστάσεις» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του.

Ανδρουλάκης - Καρδίτσα

«Από την πλευρά μας, προτείναμε από την πρώτη στιγμή να γίνει μία task force και να οργανώσει την αποκατάσταση της Περιφέρειας σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, το κεντρικό κράτος και τα επιμελητήρια. Ένας κεντρικός σχεδιασμός με διαβούλευση. Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει. Η απάντηση της κυβέρνησης; Μια ενιαία αρχή διαχείρισης υδάτων, που θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ σωστό, εάν η προτεραιότητα ήταν η τοπική αυτοδιοίκηση και όχι η ιδιωτικοποίηση του νερού, για την οποία διαφωνούμε απολύτως» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης - Καρδίτσα

Ειδική αναφορά έκανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

«Οι αγρότες και οι παραγωγοί βλέπουν το κόστος παραγωγής να εκτινάσσεται. Λιπάσματα, ζωοτροφές, ενέργεια. Για εμάς προτεραιότητα είναι οι κατά προτεραιότητα όροι σύνδεσης σε συνεταιρισμούς και παραγωγούς ώστε να έχουν τη δυνατότητα, μέσω ανανεώσιμων πηγών, να έχουν σταθερό κόστος ενέργειας τα επόμενα χρόνια.

Και όση ενέργεια δεν καταναλώνουν, να την πωλούν εκ νέου στο δίκτυο, για να έχουν οικονομικό όφελος και να ισοσταθμίζουν την αύξηση των υπόλοιπων συντελεστών παραγωγής και κόστους. Επιπλέον, επιμένουμε στη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης, των συνεταιρισμών με τον τουρισμό, για να έχουμε εξωστρέφεια. Έρχονται εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν γεύονται τα ελληνικά προϊόντα. Με αποτέλεσμα να έχουμε 10 δισεκατομμύρια εισαγωγές τροφίμων, ακόμη και ντομάτες από την Πολωνία» σημείωσε.

Ανδρουλάκης - Καρδίτσα

«Έχουμε ένα άλλο όραμα και ένα άλλο σχέδιο για μία βιώσιμη ανάπτυξη, απέναντι στο μοντέλο της σημερινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Για αυτό ζητώ από τους πολίτες, και εδώ στην Καρδίτσα και σε όλη τη Θεσσαλία, να στηρίξουν τη Δημοκρατική Παράταξη και να αποδοκιμάσουν την αλαζονεία της σημερινής κυβέρνησης, που δυστυχώς περιφρονεί τα μεγάλα προβλήματα του παραγωγικού κόσμου της χώρας» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε και τα Τρίκαλα, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Θεσσαλία. 

Σε δηλώσεις του  ο κ. Ανδρουλάκης μεταξύ άλλων σημείωσε:

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποβαθμίζεται καθημερινά με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα μάθαμε από τους ιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» ότι από τον επόμενο μήνα, -από τις αρχές Ιουνίου-, διακόπτονται τακτικά χειρουργεία, γιατί λείπει μόνιμο προσωπικό. Λείπουν αναισθησιολόγοι.

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι λίστες των χειρουργείων, αντί να μειώνονται, αυξάνουν. Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει προτεραιότητα να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ισχυρές δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες για όλους τους Έλληνες.

Αυτή ακριβώς είναι και η κεντρική μας διαφορά. Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θέλει να το αναγεννήσει. Γιατί για εμάς η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για όλους τους ανθρώπους και πρέπει να τους προσφέρεται απλόχερα από το κράτος. Γιατί, σε άλλη περίπτωση, θα αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης και οι πιο ευάλωτοι δυστυχώς δεν θα έχουν τις υπηρεσίες που τους αξίζουν.

Για αυτό, λοιπόν, στις 9 Ιουνίου χρειάζεται μήνυμα αποδοκιμασίας απέναντι σε μια κυβέρνηση που υποτιμά, υποβαθμίζει και απαξιώνει καθημερινά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Δημοκρατικής Παράταξης.

Δεν μπορώ, όμως, βρισκόμενος στη Θεσσαλία, να μην αναφερθώ σε αυτά που συμβαίνουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν δέχεται να έρθει σε debate, πρέπει να μας δώσει καθαρές απαντήσεις: Γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε υπό ευρωπαϊκή εποπτεία τον ΟΠΕΚΕΠΕ; Γιατί θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ανίκανη να μοιράσει τα χρήματα των αποζημιώσεων;

Και επίσης, να μας εξηγήσει τις καταγγελίες για διαφθορά του προέδρου του οργανισμού «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ», ο οποίος παραιτήθηκε .

Για εμάς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να γίνει μια ναυαρχίδα σχεδιασμού της ανταγωνιστικότητας και του πρωτογενούς τομέα σε όλη την Ελλάδα. Ενός πρωτογενούς τομέα που μαζί με τη μεταποίηση μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της περιφέρειας ώστε να μείνουν εδώ οι νέοι άνθρωποι, να παράξουν πλούτο και, βέβαια, να υπάρξει ενίσχυση των εξαγωγών.

Άρα, μιλάμε για ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης. Αυτά ακριβώς τα δύσκολα ερωτήματα θέλει να αποφύγει ο Πρωθυπουργός. Για αυτό δεν έρχεται σε ένα debate υ για ζητήματα που αφορούν στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: “Ο δράστης δεν είχε αποδεχθεί τον χωρισμό του με το θύμα”

Φωτιά στην Ακαδημίας: Αδέρφια εντοπίστηκαν νεκρά

ΗΠΑ: Η εταιρία του Τραμπ κατέγραψε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)