NASCAR Cup: Ο Keselowski έβαλε τέλος σε δύο αρνητικά σερί

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Brad Keselowski κατέκτησε στο Darlington Raceway την πρώτη του νίκη μετά από 110 αγώνες «ξηρασίας», βάζοντας έτσι τέλος σε ένα αρνητικό σερί – ρεκόρ.

Nascar

Αυτή ήταν η 36η νίκη καριέρας για τον Keselowski, με την τελευταία να δρομολογείται στην Talladega, τον Απρίλιο του 2021.

Ο 40χρονος δεν έβαλε τελεία μόνο σε δικό του αρνητικό σερί, αλλά και σε ένα της Ford. Ο Αμερικανός κατασκευαστής είδε για πρώτη φορά φέτος μία Mustang Dark Horse να πανηγυρίζει, ενώ μέχρι πρότινος είχαν περάσει 12 αγώνες ανεπιτυχώς.

Ήταν το χειρότερο ξεκίνημα της Ford σε σεζόν από το 2010 και χρειάστηκε ο 13ος αγώνας του 2024 για να μη συνεχιστεί.

Nascar

Για τον οδηγό και συνιδιοκτήτη της RFK Racing, ήταν λίγο απροσδόκητη η νίκη, όπως παραδέχθηκε. Βλέποντας τον κυρίαρχο κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, Tyler Reddick να παλεύει με τον Chris Buescher για την πρωτοπορία, μπορούσε μόνο να καιροφυλακτεί και να ελπίζει.

Τελικά, ένας λάθος υπολογισμός του Reddick έστειλε την Toyota του πάνω στον Buescher, οι δυο τους κόλλησαν στον τοίχο, αποκόμισαν κλαταρίσματα και τελικά τερμάτισαν στις θέσεις 32 και 30, αντίστοιχα.

Ο οδηγός της RFK βίωσε για δεύτερη σερί Κυριακή ένα οδυνηρό τέλος και ακόμα ψάχνει την πρώτη του νίκη στη σεζόν. Με το πέρας του αγώνα, ζήτησε τον λόγο από τον Reddick, έτοιμος για… τσαμπουκά, αλλά ο οδηγός της 23XI παραδέχθηκε αμέσως το φταίξιμό του και με λίγη κουβέντα τα πνεύματα καταλάγιασαν.

Ο Keselowski καρπώθηκε του ατυχήματος, έφυγε μπροστά και κράτησε με άνεση πίσω του τον νεαρό Ty Gibbs μέχρι την καρό σημαία. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Josh Berry, με τους Denny Hamlin και Chase Briscoe να ακολουθούν.

Το Top-10 συμπληρώθηκε από τους William Byron, Bubba Wallace, Alex Bowman, Justin Hailey και Michael McDowell. Σημείωση,πως οι περισσότεροι της πρώτης δεκάδας, κέρδισαν πολλές θέσεις από τις ανακατατάξεις στα πιτ στοπ, σε έναν αγώνα που συνολικά, στιγματίστηκε από τις στρατηγικές.

Ως προς τα Stage, ο Kyle Larson πήρε το 7ο του στη σεζόν, προσπερνώντας τον Gibbs με 11 γύρους να απομένουν, καθώς εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του 21χρονου.

Ο Tyler Reddick κέρδισε το Stage 2, έχοντας πρώτα παλέψει για την πρωτοπορία στην επανεκκίνηση. Εν τέλει, συγκράτησε τον Keselowski και έφτασε με σχετική άνεση μέχρι την καρό σημαία.

Αυτοί που εγκατέλειψαν ήταν οι Zane Smith και Ryan Blaney. Ο πρώτος με δική του υπαιτιότητα, ενώ ο πρωταθλητής θεωρεί υπεύθυνο τον William Byron για το συμβάν που τον έθεσε εκτός.

Nascar

Επόμενο ραντεβού, τα ξημερώματα της επόμενης Δευτέρας (20/5) για ένα πολύ σπέσιαλ event, το NASCAR All-Star Race, στο North Wilkesboro Speedway.