Αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο της McLaren

×

Οι διοικούντες τη McLaren προχώρησαν σε νέες αλλαγές στο τεχνικό τμήμα της ομάδας της Formula 1, ύστερα από τα πρώτα τρία Grand Prix του 2024, με τον David Sanchez να αποχωρεί, μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

McLaren

Ο πρώην αεροδυναμιστής της Ferrari ήταν μια από τις δύο προσθήκες-«κλειδιά» που έκανε η McLaren το χειμώνα, μαζί με τον -πρώην της Red Bull- Rob Marshall, καθώς η βρετανική ομάδα ήθελε να «χτίσει» πάνω στην αρχική... αναδόμηση που είχε κάνει πέρυσι στο επιτελείο της. Όμως, ο επικεφαλής της McLaren, Andrea Stella, τονίζει σε δήλωσή του ότι «μετά από προσεκτικές συζητήσεις μεταξύ του David Sanchez και της ηγετικής ομάδας, πάρθηκε η κοινή απόφαση να φύγει ο David από την ομάδα. Κατά τον κοινό προβληματισμό μας, έγινε φανερό ότι ο ρόλος, οι ευθύνες και οι φιλοδοξίες που σχετίζονται με τη θέση του Sanchez δεν ευθυγραμμίζονταν με τις αρχικές μας προσδοκίες, όταν συμφώνησε να ενταχθεί στην ομάδα τον Φεβρουάριο του 2023».

Έτσι, ο Sanchez αποτελεί παρελθόν από τη θέση του τεχνικού διευθυντή που είναι υπεύθυνος για θέματα που αφορούν τη γενική ιδέα και την απόδοση του μονοθεσίου. Ο Stella θα αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα της συγκεκριμένης θέσης, έως ότου προσληφθεί μόνιμος αντικαταστάτης του Γάλλου.

Μετά την αποχώρηση του Sanchez, ο Marshall αναλαμβάνει το ρόλο του επικεφαλής σχεδιαστή, ο Neil Houldey «μετακομίζει» στη θέση του τεχνικού διευθυντή σε θέματα μηχανικής, ενώ ο Peter Prodromou συνεχίζει ως τεχνικός διευθυντής αεροδυναμικής.