Η Formula 1 επιστρέφει στο Πριγκιπάτο του Μονακό!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η Formula 1 επιστρέφει στους δρόμους του Μόντε Κάρλο, για ένα τριήμερο στο… όριο! Με έναν αγώνα 78 γύρων, σε μία πίστα μήκους 3.337 μέτρων, οι οδηγοί θα κληθούν να καλύψουν συνολική απόσταση μόλις 260,286 χιλιομέτρων την Κυριακή.

GRAND PRIX - ΜΟΝΑΚΟ

Το τριήμερο αυτό είναι ιδιαίτερο για το Πριγκιπάτο του Μονακό, καθώς θα φιλοξενήσει τον 80ο αγώνα στην ιστορία του, θέτοντας νέο ρεκόρ για τον μεγαλύτερο αριθμό αγώνων σε ένα σιρκουί πόλης. Αναμφίβολα αποτελεί τη μικρότερη πίστα σε μήκος στο πρόγραμμα και τον μόνο αγώνα που δε συμπληρώνει 305 χιλιόμετρα συνολικής απόστασης.

GRAND PRIX - ΜΟΝΑΚΟ

Οι στενοί δρόμοι του Μόντε Κάρλο έχουν στέψει πέντε διαφορετικούς νικήτες στους τελευταίους πέντε αγώνες: Sebastian Vettel (2017), Daniel Ricciardo (2018), Lewis Hamilton (2019), Max Verstappen (2021) και Sergio Perez (2022).

GRAND PRIX - ΜΟΝΑΚΟ

Η Ferrari είναι η ομάδα με τις περισσότερες pole positions στο Μονακό, κατέχοντας συνολικά 12, ενώ ο αείμνηστος Ayrton Senna είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες, έχοντας ανέβει 6 φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Βραζιλιάνος κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα βάθρα στο Πριγκιπάτο, με 8 συνολικά, ενώ ο Lewis Hamilton θα έχει την ευκαιρία να τον ισοφαρίσει, αφού έχει τερματίσει στην κορυφαία τριάδα ήδη 7 φορές.

GRAND PRIX - ΜΟΝΑΚΟ

Επτά από τους είκοσι οδηγούς του τρέχοντος grid έχουν ανέβει στο βάθρο του Μονακό έστω μία φορά. Ο λόγος για τους Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Sergio Perez, Valtteri Bottas, Lando Norris, Max Verstappen και Carlos Sainz.

GRAND PRIX - ΜΟΝΑΚΟ

Σημαντικός είναι ο αγώνας για την Alpine, η οποία θα γιορτάσει την 50η της εκκίνηση στη Formula 1, την ώρα που η Haas θα διαθέτει 100 επιπλέον, με συνολικά 150 συμμετοχές σε Grand Prix.

GRAND PRIX - ΜΟΝΑΚΟ

Την ίδια ώρα, ο Verstappen θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει βαθμούς για την ομάδα του, για 25η συνεχόμενη φορά. Εάν ο Alonso κατορθώσει να τερματίσει στην κορυφαία τριάδα, τότε θα ισοφαρίσει τον Kimi Raikkonen, με 103 βάθρα.

GRAND PRIX - ΜΟΝΑΚΟ

Η Red Bull Racing παραμένει η απόλυτη κυρίαρχος στη βαθμολογία κατασκευαστών, με 122 βαθμούς να τη χωρίζουν από την Aston Martin, ενώ η διαφορά μεταξύ των Verstappen και Perez βρίσκεται στους 14 βαθμούς. Θα μπορέσει, άραγε, να παραμείνει ζωντανός ο «εμφύλιος» μεταξύ των δύο teammates;

Η απάντηση αναμένεται να δοθεί μέσω ANT1 και ANT1+ στις 28 Μαΐου.