Ο Horner αποκλείει μια ενδεχόμενη συμφωνία του Hamilton με τη Red Bull

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ο αρχηγός της Red Bull Racing, Christian Horner, δήλωσε ότι δε θα επέλεγε τον Lewis Hamilton ως οδηγό της ομάδας του, σε περίπτωση που ο Βρετανός πρωταθλητής φύγει από τη Mercedes στο τέλος της σεζόν.

Το δύσκολο ξεκίνημα για τη Mercedes φέτος έχει φέρει στην επιφάνεια το ερώτημα εάν ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής θα παραμείνει στην ομάδα ανεξαρτήτως της απόδοσης του μονοθεσίου του. Ακόμη και αν αποφασίσει να αλλάξει ομάδα, οι θέσεις στη Red Bull είναι… κατειλημμένες. Έτσι υποστήριξε ο Horner.

Christian Horner

«Αυτό που έχει κατορθώσει ο Lewis στη Formula 1 είναι μοναδικό,» υποστήριξε ο αρχηγός της αυστριακής ομάδας. «Αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι με τους οδηγούς μας. Είναι και οι δύο δεσμευμένοι όχι μόνο για τη φετινή σεζόν αλλά και για την επόμενη.»

«Οπότε δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσαμε να υποδεχτούμε τον Lewis,» συνέχισε. Ωστόσο, φάνηκε αισιόδοξος ότι η γερμανική ομάδα θα καταφέρει να ανακάμψει. «Σίγουρα θα λύσουν τα προβλήματά τους και, σίγουρα, δε θα τον ξεγράψουν ακόμα.»

Πριν το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, ο ίδιος ο Hamilton υποστήριξε ότι η παραμονή του στη Mercedes είναι δεδομένη, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Το κλίμα, όμως, φαίνεται τεταμένο, καθώς η ομάδα σπεύδει να βρει άμεσες λύσεις, κυρίως σε σχεδιαστικό επίπεδο, για να προλάβει να γεφυρώσει τη διαφορά από τους πρωτοπόρους.