Ο Carlos Sainz πιστεύει ότι η Red Bull αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ο Carlos Sainz υποστηρίζει ότι η κυριαρχία της Red Bull Racing είναι αναπόφευκτη για το άθλημα. Ήδη από τον δεύτερο αγώνα της σεζόν, η αυστριακή ομάδα έχει πάρει ένα προβάδισμα στη βαθμολογία, ενώ το μονοθέσιό της είναι καθαρά το ταχύτερο στο grid.

Carlos Sainz

Από την άλλη, η Ferrari φαίνεται να έχει ξεκινήσει υποτονικά τη σεζόν της, εμφανίζοντας και μερικά ζητήματα αναξιοπιστίας ήδη από τον πρώτο αγώνα, στο Μπαχρέιν, καθώς ο Charles Leclerc αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Ωστόσο, ο Carlos Sainz αναγνωρίζει ότι δικαίως βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης η Red Bull.

«Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με μία ομάδα που κυριαρχεί,» είπε ο Ισπανός. «Γιατί, εάν κυριαρχούν, τότε έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και το αξίζουν. Εύχομαι να ήμασταν εμείς σε αυτήν τη θέση. Και τότε θα θύμωνα πολύ εάν οι άλλοι ανησυχούσαν ότι καταστρέφουμε τη Formula 1.»

Ωστόσο, επεσήμανε ότι η επιτυχία της αυστριακής ομάδας οφείλεται περισσότερο στο μονοθέσιο παρά στους οδηγούς καθαυτούς. «Δυστυχώς αυτό είναι άθλημα που βασίζεται περισσότερο στα μονοθέσια παρά στους οδηγούς. Γνωρίζουμε ότι αυτό κάνει τη διαφορά, αν και η Red Bull έχει ένα πολύ δυνατό δίδυμο, προφανώς.»

Το ερώτημα για τη Ferrari φέτος είναι εάν θα κατορθώσει να γεφυρώσει εγκαίρως το χάσμα από τις υπόλοιπες ομάδες μπροστά της, ώστε να διεκδικήσει ξανά τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.