McLaren: «Διαζύγιο» με τον τεχνικό διευθυντή, James Key

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Σημαντικές αλλαγές στην ομάδα της McLaren βγήκαν στο «φως» της δημοσιότητας, με τη βρετανική ομάδα να ανακοινώνει την απομάκρυνση του James Key.

Ο λόγος αυτής της αποχώρησης έγκειται στις ριζικές αλλαγές που έχει ξεκινήσει η McLaren εντός της ομάδας, χάρη σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο το οποίο ξεκινάει και αφορά την πλήρη αναδιοργάνωση με νέα βασικά έργα υποδομής και εκστρατεία προσλήψεων.

Ο επικεφαλής της McLaren, Andrea Stella πήρε τη θέση του Andreas Seidl μερικούς μήνες πριν και έχει αναλάβει την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Zak Brown. Ο Stella ήταν η πρώτη κίνηση αυτού του μακροπρόθεσμου σχεδίου και η αποχώρηση του Key αποτελεί ακόμα μία.

Η θρυλική ομάδα της F1, έχει αποφασίσει τη θέση του ενός τεχνικού διευθυντή που επιβλέπει τα πάντα, να την αναλάβουν τρεις άνθρωποι με εξειδικευμένο ρόλο ο καθένας. Επομένως, η απομάκρυνση του Βρετανού μηχανικού κρίθηκε απαραίτητη.

Ο πρώτος από την τριάδα αυτή, είναι ο Peter Prodromou. Ο 54χρονος Βρετανός/Ελληνοκύπριος, διαθέτει 32 χρόνια εμπειρίας στη Formula 1 και θα πάρει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή και φυσικά του αεροδυναμιστή (η ειδικότητά του), ηγούμενος ολόκληρου του τμήματος αεροδυναμικής.

Ο David Sanchez, είναι ο δεύτερος αυτής της άτυπης ομάδας επιλέκτων και θα επιστρέψει στη Mclaren ως τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος «concept» και απόδοσης του μονοθεσίου. Ο Γάλλος μηχανικός, έχει κλείσει δέκα χρόνια στη Ferrari και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από το 2024.

Τρίτος και τελευταίος αντικαταστάτης του Key, θα είναι ο Neil Houldey, ο οποίος προήχθη σε τεχνικό διευθυντή και υπεύθυνο μηχανολογίας και σχεδιασμού.

Η νέα εποχή στη McLaren, έχει ήδη ξεκινήσει.