Οικονομία

25 Μαΐου 2024 08:25

Ακρίβεια – Σκρέκας: Αποδίδουν τα μέτρα για την αποκλιμάκωση των τιμών

Τι είπε για το «καλάθι του νοικοκυριού», αλλά και για «τις πολυεθνικές που χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους».

Ακρίβεια – Σκρέκας: Αποδίδουν τα μέτρα για την αποκλιμάκωση των τιμών
-

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Στούντιο με Θέα» κι αναφερόμενος στο μείζον θέμα της ακρίβειας, που αποτέλεσε και το αντικείμενο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, υποστήριξε ότι «τα μέτρα που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για την αποκλιμάκωση των τιμών, έχουν αρχίσει και αποδίδουν».

Ο κ. Σκρέκας, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολυεθνικές που χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και για τον λόγο αυτό υπάρχουν προϊόντα που στην Ελλάδα έχουν υψηλότερες τιμές απ’ ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Ευρωπαίος Πρωθυπουργός που το επεσήμανε, ζητώντας μια συνολική ευρωπαϊκή απάντηση».

Επίσης, ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε, ότι τόσο το «καλάθι του νοικοκυριού» όσο και όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, «θα συνεχιστούν για όσο καιρό απαιτείται».


Ειδησεις σήμερα:

Καιρός - Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Πόλεμος στην Ουκρανία - Χάρκοβο: Αλληλοσυγκρουόμενες ειδήσεις από το μέτωπο

Κύπελλο Ελλάδος: Παναθηναϊκός και Άρης διεκδικούν το τρόπαιο και το... ευρωπαϊκό εισιτήριο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)