Celebrity

26 Μαΐου 2024 09:30

Σπύρος Μπιμπίλας: "Είναι μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ζωής μου και μου κόστισε τρομερά ψυχολογικά"

Σπύρος Μπιμπίλας: "Είναι μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ζωής μου και μου κόστισε τρομερά ψυχολογικά"

-

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και τη δημοσιογράφο, Σίσσυ Μενεγάτου παραχώρησε ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο ηθοποιός και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε, μεταξύ άλλων, για τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και για το κίνημα metoo.

Πώς ένιωσες πριν από λίγο καιρό, όταν ως πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών έλαβες στα χέρια σου στοιχεία για σοβαρές καταγγελίες σχετικά με σεξουαλικές παρενοχλήσεις που, μεταξύ άλλων, αφορούσαν και τον Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο είχατε παίξει μαζί και ήσασταν φίλοι;

Δεν ήρθαν στα χέρια μου. Ήρθαν στα χέρια του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Εγώ ήμουν πρόεδρος του ΣΕΗ, το Πειθαρχικό Συμβούλιο λειτουργεί αυτόνομα.

Μπορούσες να το διανοηθείς όλο αυτό που έφτασε στη Δικαιοσύνη;

Όχι. Δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου ότι θα φτάναμε σε τέτοιο πράγμα. Είναι μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ζωής μου και μου κόστισε τρομερά ψυχολογικά. Γιατί ένας άνθρωπος που τον θεωρούσα και τον έχω μέσα στην καρδιά μου σαν φίλο κατηγορήθηκε για πάρα πολλά πράγματα και αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία μου. Αλλά κι από την άλλη, έπρεπε να είμαι και μάρτυρας σε ένα δικαστήριο. Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου και συνειδησιακά.

Αν ξαναγυρνούσε ο Πέτρος Φιλιππίδης στο θέατρο, θα έπαιζες μαζί του;

Δεν ξέρω. Σε αυτές τις ερωτήσεις δεν απαντάω. Δεν απαντάω γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τη Δικαιοσύνη, στην οποία έχω εμπιστοσύνη, και δεν απαντάω ποτέ σε υποθετική ερώτηση.

Θεωρείς ότι με το metoo έγινε ξεκαθάρισμα στο θέατρο;

Όχι απόλυτα, διότι πολλοί άνθρωποι δεν μίλησαν ή άλλοι μίλησαν και περιορίστηκαν σε κάτι συγκεκριμένο. Υπάρχουν πολλά κακά στο χώρο μας, όπως και στους άλλους χώρους. Αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα του θεάτρου. Και οι άλλοι χώροι έχουν απαράδεκτες καταστάσεις και δεν μιλάνε οι άνθρωποι. Είναι σωστό; Όχι. Αλλά το metoo πρέπει να γίνεται μέσα από νόμιμες διαδικασίες και όχι στα «παράθυρα» των τηλεοράσεων, όχι στα έντυπα. Μόνο στα αρμόδια όργανα. Αυτό το έλεγα από την αρχή. Ότι είναι λάθος να πηγαίνεις σε μια εκπομπή και να λες γι’ αυτά. Πήγαινε στον εισαγγελέα, πήγαινε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)