ΗΣΑΙΑΣ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

ΗΣΑΙΑΣ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Ο Ησαΐας Ματιάμπα γεννήθηκε στα Ιωάννινα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η μητέρα του είναι Ελληνίδα και ο πατέρας του από το Ζαΐρ. Έχει κάνει σπουδές στο πιάνο και στο κλασικό τραγούδι.

Έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στην εκπομπή ταλέντων “Να η Ευκαιρία” το 2001, όπου βγήκε νικητής και υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Universal Music.

Από τότε ξεκίνησε μια σειρά εμφανίσεων  σε  πολύ γνωστούς χώρους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και Κύπρο, στο πλευρό των Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Πέτα, Γιώργο Μαζωνάκη, Τάμτα, Έλενα Παπαρίζου, Ευρυδίκη, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Μύρωνα Στρατή, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ήβη Αδάμου κ.α.

Το 2003 κυκλοφόρησε ο δίσκος “Λόγια που δεν ξέχασα”. Το 2004 συμμετέχει στο δίσκο της Ελένης Πέτα “Δυνατά”, με το ντουέτο “Σ’ αγαπάω φως μου”. Συνεχίζει το 2005 με τον δίσκο “Τον κόσμο κοιτάζω”.

Το 2008 κυκλοφορεί το single “Σε μισώ” με bonus track το “Don’t walk away” και το 2009 το single “Θα περιμένω”. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφορεί το ντουέτο με την Τάμτα “Egoista”.

Συνέχεια είχαν τα singles “Θέλω, ότι θέλεις εσύ”, “Ονειρεύομαι”, “Πώς να είμαι”, “Νιώσε με” και “Κάθε καλοκαίρι”.Το 2015 κυκλοφορεί τα singles “Δυνατά”, “Εγώ κι εσύ”, “Μαζί σου” και το ντουέτο με τον Toquel “Να αλλάξεις”. Το 2016 και 2017 κυκλοφορεί τα singles “Είμαι εδώ” και “Ζήσε με αγάπη”.

Παράλληλα με τις μουσικές εμφανίσεις, ο Ησαΐας Ματιάμπα είχε ενεργό δράση και σε θεατρικές παραστάσεις όπως οι “Rent”, “The Return”, “Σεσουάρ για δολοφόνους”, “Fame”, “Πυγμαλίων - Ωραία μου κυρία”, “Μπαμπά... Μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή”, “Jesus Christ Superstar”, “Εκκλησιάζουσες”, “Το όνειρο του σκιάχτρου”, “Hairspray”.

Έχει εμφανιστεί σε πολλά τηλεοπτικά σήριαλ σε guest ρόλο, μεταξύ των οποίων τα “504 χλμ βόρεια της Αθήνας”, “7 θανάσιμες πεθερές”, “Πολυκατοικία”, “Δια ταύτα”, “Με λένε Βαγγέλη”, “Τρίχες”, “Daddy Cool”, “Το σόι σου”, καθώς και στην κινηματογραφική ταινία “Bachelor 3”.

Τέλος, έχει συμμετάσχει στα τηλεοπτικά shows “Just the two of us” και “Dancing with the stars 4”.

Το 2017 συμμετείχε στο “Your Face Sounds Familiar” όπου κι έφτασε στον τελικό του show, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση. 

Videos

Photos