ΜΑΤΘΙΛΔΗ ΜΑΓΓΙΡΑ

ΜΑΤΘΙΛΔΗ ΜΑΓΓΙΡΑ

H Ματθίλδη Μαγγίρα γεννήθηκε στην Ξάνθη. Σπούδασε στη Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής & Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) στο τμήμα των Δομικών. Επίσης, αποφοίτησε από το εργαστήρι υποκριτικής τέχνης (για το θέατρο) του Σπύρου Ευαγγελάτου.

Έγινε γνωστή μέσα από το ρόλο της στη σειρά “Οι Μικρομεσαίοι”, ενώ χαρακτηριστικός υπήρξε και ο ρόλος της ως λαϊκής τραγουδίστριας στους “Δέκα μικρούς Μήτσους”. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, μεταξύ των οποίων το “Σεσουάρ για Δολοφόνους” και το “Toc – Toc”.

Τη σεζόν 2008 – 2009 κάθισε στην καρέκλα της κριτικής επιτροπής του show “Ελλάδα έχεις Ταλέντο”, ενώ παρουσίασε και τον ελληνικό τελικό για τη Eurovision, μαζί με την αδελφή της, Μπέττυ.

Το 2010 απέδειξε τις ικανότητες της και στο χορό, μέσα από τη συμμετοχή της στο show “Dancing With The Stars”, στο οποίο κατέλαβε τη 2η θέση.

Έκτοτε, αριθμεί πληθώρα εμφανίσεων σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο. Το 2019 συμμετείχε στην κινηματογραφική μεταφορά της ζωής της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου “Ευτυχία”, όπου ενσάρκωσε τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Έχει συμμετάσχει στους δίσκους, “Της φαντασίας θήλυ” του Τάκη Μπουρμά, στο “Έτερονήμισυ” των Έτερονήμισυ και το “Μέχρι Αύριο” του Νίκου Ζούδιαρη. Το Δεκέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό single “Φταίω εγώ για όλα”, διασκευή του Γιάννη Σκουλά.

Το 2016 συμμετείχε στον τρίτο κύκλο του “Your Face Sounds Familiar”, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. 

Videos

Photos