Στον θρόνο η Ισπανία, 1-0 την Αγγλία στον τελικό!

×

Η Ισπανία είναι η πρωταθλήτρια Κόσμου στο Μουντιάλ γυναικών για πρώτη φορά στην Ιστορία της. Η «ρόχα», όπως αποκαλείται χαϊδευτικά («κόκκινη») νίκησε στον τελικό την Αγγλία με 1-0 και σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στον χειμωνιάτικο ουρανό του Σίντνεϊ.

Ισπανία Αγγλία 

Η αρχηγός Όλγα Καρμόνα πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 29ο λεπτό με διαγώνιο σουτ, μετά από ασίστ της Μαριόνα Καλντεντέι.

Η Ισπανία είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» νωρίτερα τη νίκη, αλλά η Μέρι Ερπς απέκρουσε το πέναλτι που δόθηκε σε χέρι της Ουόλς και εκτελέστηκε από την Τζένιφερ Χερμόσο (68’). Οι Ισπανίδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες και είχαν δοκάρι με την Παραγιουέλο στο 45’. Νωρίτερα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αγγλία είχε και αυτή δοκάρι με τη Λόρεν Χεμπ στο 15’.

Η Αϊτάνα Μπονματί κέρδισε τη «χρυσή μπάλα» της διοργάνωσης, ενώ η Ερπς αναδείχθηκε κορυφαία γκολκήπερ και η Παραγιουέλο καλύτερη νέα παίκτρια.

Στις προηγούμενες διοργάνωσης, το τρόπαιο είχαν κατακτήσει οι ΗΠΑ τέσσερις φορες (1991, 1999, 2015, 2019), η Γερμανία δύο (2003, 2007) και οι Νορβηγία (1995), Ιαπωνία (2011) από μία.

Η φετινή διοργάνωση, που φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, μεταδόθηκε εξ ολοκλήρου από τον ΑΝΤ1 και από τον ΑΝΤ1+ , για πρώτη φορά στα χρονικά.