Ισπανία και Σουηδία για μια θέση στον μεγάλο τελικό!

×

Η πρώτη ομάδα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών βγαίνει την Τρίτη το μεσημέρι.

 Ισπανία και Σουηδία

 

Το σπουδαίο και αμφίρροπο ζευγάρι των ημιτελικών είναι αν μη τι άλλο αυτό ανάμεσα σε Ισπανία και Σουηδία. Ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο χώρες με διαφορετικό στιλ και με τις δικές τους πιθανότητες για να κατακτήσουν το τρόπαιο. Άλλωστε, εδώ που έχουν φτάσει -δηλαδή ένα βήμα πριν τον στόχο- είναι λογικό να σκέφτονται την κούπα και μόνο! 

 

Η Ισπανία χρειάστηκε να δεχτεί μια βαριά ήττα με 4-0 από την Ιαπωνία στον όμιλο για να συνέλθει. Στα νοκ-άουτ απέκλεισε πρώτα την Ελβετία με το εμφατικό 5-1 και μετά την Ολλανδία με 2-1 στην παράταση. Έχει καλή επιθετική γραμμή, φτιάχνει φάσεις και σκοράρει αλλά έχει και αμυντικά ζητήματα τα οποία πρέπει να περιορίσει.

 

Την ίδια ώρα, η Σουηδία κάνει το ένα μπαμ μετά το άλλο. Η προηγούμενη φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέκλεισε πρώτα τις ΗΠΑ, στα πέναλτι, και στη συνέχεια την Ιαπωνία με 2-1. Βγάζει χαρακτήρα και δείχνει έτοιμη να φτάσει ξανά στον τελικό, θέλοντας αυτή τη φορά να πάρει το τρόπαιο.

 

Ιδιαίτερες απουσίες για τις δύο ομάδες δεν υπάρχουν και κατεβαίνουν πανοπλες στον μεγάλο ημιτελικό, τον οποίο θα παρακολουθήσει αρκετός κόσμος με... κομμένη την ανάσα σε ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι! 

 

Η ομάδα που θα προκριθεί στον τελικό θα περιμένει μια ημέρα να μάθει αντίπαλο, από το ζευγάρι της Αγγλίας με την Αυστραλία που διεξάγεται την επόμενη ημέρα. Και θα βγει και το ζευγάρι για τον μικρό τελικό, όπου έχει τη δική του σημασία για την τρίτη θέση του τουρνουά.