Pricefox

28 Μαΐου 2024 16:26

Ασφάλιστρα αυτοκινήτου: Αύξηση έως και 68% στα πιο δημοφιλή μοντέλα στην Αττική

Τι προκύπτει από την ανάλυση που κάνουν οι ειδικοί της πλατφόρμας Pricefox.gr στα δεδομένα για το ύψος των ασφαλίστρων στα αυτοκίνητα.

Ασφάλιστρα αυτοκινήτου: Αύξηση έως και 68% στα πιο δημοφιλή μοντέλα στην Αττική
-

Το Pricefox, η πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών αυτοκινήτου, ανέλυσε τις τιμές στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου στην Αττική για το διάστημα 2021 με 2023 (Σεπτέμβριο με Δεκέμβριο του κάθε έτους) και ενημερώνει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτου σχετικά με τις αλλαγές, συμβουλεύοντάς τους για τα επόμενα βήματα.

Δείτε παρακάτω την εξέλιξη των τιμών στα πακέτα με τις βασικές καλύψεις και την οδική βοήθεια.

Αυξήσεις έως και 68% σε συγκεκριμένα μοντέλα

Σύμφωνα με την ανάλυση, οι τιμές των ασφαλίστρων στα πιο δημοφιλή μοντέλα της ελληνικής αγοράς αυξήθηκαν έως και 10% κατά μέσο όρο.

Δεδομένου ότι τα ατυχήματα έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια και οι τιμές στα ανταλλακτικά έχουν ανέβει, φαίνεται ότι οι ασφαλιστικές έχουν απορροφήσει σε μεγάλο βαθμό την ακρίβεια.

Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις όπου οι τιμές παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση. Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός έμπειρου οδηγού στην Αττική με ένα Hyundai i20m, 10ετίας, 1300 κυβικών ο οποίος κατα μέσο όρο είδε μια αύξηση στο ασφαλιστήριο του 7%, αλλά ανάλογα την εταιρεία έφτασε μέχρι και 68%.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν περιπτώσεις που οι τιμές έχουν πέσει. Για παράδειγμα, ένας έμπειρος οδηγός στην Αττική με ένα Ford Focus 15ετίας, 1600 κυβικών μπορεί να βρει έως και 52% φθηνότερη την ίδια προσφορά από ό,τι πέρυσι. Αν και κατα μέσο όρο οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 26%.

Pricefox - Ασφάλιστρα ΙΧ

Για αυτό είναι σημαντικό, πριν αγοράσεις ασφάλεια αυτοκινήτου, να συγκρίνεις όλες τις διαθέσιμες προσφορές και να διαλέξεις όχι αυτήν που θα του κοστίσει τα λιγότερα χρήματα, αλλά αυτή που θα καλύπτει πληρέστερα τις ανάγκες σου στην καλύτερη τιμή.

Τα ακριβότερα πακέτα είδαν μέχρι και 71% αύξηση

Εκτός από διαφορές στα φθηνότερα πακέτα, παρατηρούμε επίσης, αλλαγές στο εύρος τιμών των ασφαλίστρων.

Ένας οδηγός συγκρίνοντας την αγορά, μπορεί να βρει μεγάλες διαφορές στις τιμές των διαθέσιμων προσφορών. Οι ασφαλιστικές κάνουν ανατιμήσεις κάθε χρόνο και προσαρμόζουν τα πακέτα τους ανάλογα με τα νέα δεδομένα που έχουν. Αυτό σημαίνει ότι για κάποια μοντέλα μπορεί να ανεβάσουν τις τιμές τους, ενώ για άλλα να την κατεβάσουν.

Συγκεκριμένα σε μοντέλα όπως το Ford Focus, 10ετίας, 1400 κυβικών ή το Volkswagen Polo 15ετίας, 1600 κυβικών ανοίγει η ψαλίδα των τιμών και βλέπουμε το εύρος των διαθέσιμων προσφορών να μεγαλώνει. Οι τιμές για τα φθηνότερα πακέτα μειώνονται από 9% έως και 33%, ενώ οι ακριβότερες προσφορές αυξάνονται έως και 71%.

Pricefox - Ασφάλιστρα ΙΧ

Έχουμε όμως και παραδείγματα με την αντίστροφη τάση, δηλαδή το εύρος τιμών να μικραίνει.

Σε Renault Clio 20ετίας, 1400 κυβικών και σε Fiat Panda, 10ετίας, 1300 κυβικών η ψαλίδα των τιμών μικραίνει και βλέπουμε αύξηση των ελάχιστων ασφαλίστρων έως και 11% και μια μείωση στις τιμές των ακριβοτερων προσφορών για τις βασικές καλύψεις με οδική βοήθεια έως και 38%.

Pricefox - Ασφάλιστρα ΙΧ

Είναι σημαντικό βέβαια, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να λαμβάνουν υπόψη τους περισσότερα κριτήρια πέρα από την τιμή ενός πακέτου. Οι καλύψεις που περιλαμβάνει ένα πακέτο ασφάλισης αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντικές και μπορεί να γλυτώσουν στον ασφαλιζόμενο πολλά χρήματα στην περίπτωση ατυχήματος για ελάχιστο κόστος.

Η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα δέχεται πιέσεις κάθε χρόνο εξαιτίας των ατυχημάτων και των ανατιμήσεων των ανταλλακτικών των οχημάτων. Νέοι παίκτες προσφέρουν πιο ανταγωνιστικά πακέτα διευρύνοντας τις διαθέσιμες επιλογές ενός ιδιοκτήτη αυτοκινήτου.

Pricefox - Ασφάλιστρα ΙΧ

Στην ανάλυση που κάναμε παρατηρήσαμε μεγάλες αυξήσεις στις τιμές κάποιων μοντέλων και σημαντικές μειώσεις στις τιμές άλλων μοντέλων. Γι’ αυτό πριν την ανανέωση του συμβολαίου, προτείνουμε οι ιδιοκτήτες να συγκρίνουν όλη την αγορά έτσι ώστε να βρίσκουν όχι μόνο το φθηνότερο πακέτο και το καλύτερο για τις ανάγκες τους.

Το Pricefox.gr είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών αυτοκινήτου και κάθε άλλου οχήματος. Σύγκρινε ετήσια συμβόλαια, εξάμηνα ή άλλα και αγόρασε το πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες σου με έως και 40% χαμηλότερη τιμή.


Ειδήσεις σήμερα

Επέτειος ένταξης στην ΕΟΚ – Δένδιας: Πρωταγωνιστούμε στην άμυνα της ΕΕ (βίντεο)

Επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια: Aύξηση το πρώτο τετράμηνο του 2024

ΕΕΕ: Η Ελλάδα είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο το 2024

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)