Μοσχάρι πικάνια με γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι μπασμάτι του Δημήτρη - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 100

Παρασκευή 07/06/19 17:28

Μοσχάρι πικάνια με γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι μπασμάτι

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (2 ώρες προετοιμασία και  1 ώρα  ψήσιμο)

Υλικά Συνταγής ( για την σάλτσα)

  • 1 φλιτζάνι ξύδι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ½ κ. σ αλάτι
  • ½ φλιτζάνι φρέσκια πορτοκαλάδα
  • ½ φλιτζάνι χυμό ανανά
  • ½ φλιτζάνι τοματοχυμό
  • 1 ή 2 κ. σ κορν φλάουερ

Υλικά Συνταγής ( για το μοσχάρι )

  • 2 κιλά μοσχάρι κιλότο
  • 30 γρ. πάπρικα
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ ζωμό σε σκόνη
  • μπούκοβο
  • μπαχάρι
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση Συνταγής  (για τη σάλτσα)

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα βράζουμε για 20 λεπτά εκτός από το κορν φλάουερ
  2. Αν είναι ξινή βάζουμε λίγο ζάχαρη, αν είναι γλυκιά λίγο ξύδι
  3. Στο τέλος λιώνουμε το κορν φλάουερ σε λίγο κρύο νερό το προσθέτουμε και  ανακατεύουμε με την σάλτσα μας έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Εκτέλεση Συνταγής  ( για το μοσχάρι)

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στον αέρα
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε την πάπρικα, το μπαχάρι, το μπούκοβο, τον ζωμό και ανακατεύουμε
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία πάστα
  4. Απλώνουμε την πάστα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να μαριναριστεί καλά
  5. Βάζουμε το μοσχάρι σε ένα τηγάνι με το μέρος του λίπους προς τα κάτω με μέτρια φωτιά
  6. Ψήνουμε για 20 λεπτά την πλευρά με το λίπος και στη συνέχεια γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για 2 λεπτά για να πάρει χρώμα
  7. Το βάζουμε σε ταψί και περιχύνουμε με την σάλτσα από το τηγάνι και ψήνουμε για μία ώρα στο φούρνο.
  8. Στο τέλος σερβίρουμε με το ρύζι και την γλυκόξινη σάλτσα