Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (2 ώρες προετοιμασία και 1 ώρα ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής ( για την σάλτσα)
- 1 φλιτζάνι ξύδι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ½ κ. σ αλάτι
- ½ φλιτζάνι φρέσκια πορτοκαλάδα
- ½ φλιτζάνι χυμό ανανά
- ½ φλιτζάνι τοματοχυμό
- 1 ή 2 κ. σ κορν φλάουερ
Υλικά Συνταγής ( για το μοσχάρι )
- 2 κιλά μοσχάρι κιλότο
- 30 γρ. πάπρικα
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ ζωμό σε σκόνη
- μπούκοβο
- μπαχάρι
- 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση Συνταγής (για τη σάλτσα)
- Ανακατεύουμε τα υλικά και τα βράζουμε για 20 λεπτά εκτός από το κορν φλάουερ
- Αν είναι ξινή βάζουμε λίγο ζάχαρη, αν είναι γλυκιά λίγο ξύδι
- Στο τέλος λιώνουμε το κορν φλάουερ σε λίγο κρύο νερό το προσθέτουμε και ανακατεύουμε με την σάλτσα μας έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Εκτέλεση Συνταγής ( για το μοσχάρι)
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στον αέρα
- Σε ένα μπολ βάζουμε την πάπρικα, το μπαχάρι, το μπούκοβο, τον ζωμό και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία πάστα
- Απλώνουμε την πάστα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να μαριναριστεί καλά
- Βάζουμε το μοσχάρι σε ένα τηγάνι με το μέρος του λίπους προς τα κάτω με μέτρια φωτιά
- Ψήνουμε για 20 λεπτά την πλευρά με το λίπος και στη συνέχεια γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για 2 λεπτά για να πάρει χρώμα
- Το βάζουμε σε ταψί και περιχύνουμε με την σάλτσα από το τηγάνι και ψήνουμε για μία ώρα στο φούρνο.
- Στο τέλος σερβίρουμε με το ρύζι και την γλυκόξινη σάλτσα