Ψαρονέφρι με πουρέ γλυκοπατάτας του Λεωνίδα - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 98

Παρασκευή 07/06/19 17:18

Ψαρονέφρι με πουρέ γλυκοπατάτας του Λεωνίδα - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 98

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (20  ώρες προετοιμασία και  20 λεπτά  ψήσιμο)

Υλικά Συνταγής ( για ψαρονέφρι)

  • 5 κομμάτια ψαρονέφρι
  • κόκκινο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σάλτσα ντεμιγκλας

Υλικά Συνταγής (για τον πουρέ)

  • 4-5 πατάτες
  • ½ λίτρο γάλα φρέσκο
  • ½ νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • βούτυρο

Εκτέλεση Συνταγής  ( για μοσχάρι)

  1. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μερίδες και το σοτάρουμε
  2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι φτιάχνουμε την ντεμιγκλάς, στην οποία βάζουμε την σκόνη (στιγμιαία σάλτσα), λάδι και νερό, την αφήνουμε μέχρι να πήξει.
  3. Μόλις σοταριστεί το ψαρονέφρι το σβήνουμε με κόκκινο κρασί
  4. αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε τη ντέμιγκλάς , αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε για 2 λεπτά
  5. Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτες

Εκτέλεση Συνταγής  ( για πουρέ)

  1. Βράζουμε τις πατάτες
  2. Τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και βούτυρο.