Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (20 ώρες προετοιμασία και 20 λεπτά ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής ( για ψαρονέφρι)
- 5 κομμάτια ψαρονέφρι
- κόκκινο κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- σάλτσα ντεμιγκλας
Υλικά Συνταγής (για τον πουρέ)
- 4-5 πατάτες
- ½ λίτρο γάλα φρέσκο
- ½ νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- βούτυρο
Εκτέλεση Συνταγής ( για μοσχάρι)
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μερίδες και το σοτάρουμε
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι φτιάχνουμε την ντεμιγκλάς, στην οποία βάζουμε την σκόνη (στιγμιαία σάλτσα), λάδι και νερό, την αφήνουμε μέχρι να πήξει.
- Μόλις σοταριστεί το ψαρονέφρι το σβήνουμε με κόκκινο κρασί
- αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε τη ντέμιγκλάς , αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε για 2 λεπτά
- Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με πουρέ πατάτες
Εκτέλεση Συνταγής ( για πουρέ)
- Βράζουμε τις πατάτες
- Τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και βούτυρο.