morekids.gr : Περισσότερα παιδιά, περισσότερη χαρά!

Πέμπτη 23/05/19 16:58

morekids.gr : Περισσότερα παιδιά, περισσότερη χαρά!«Περισσότερα παιδιά, περισσότερη χαρά!» ήταν το μήνυμα που κυριάρχησε στην Ημερίδα - Δράση για την υπογεννητικότητα, την οποία πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής (Ε.Ε.Π.Ι.) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καταξιωμένοι επιστήμονες από τα πεδία της ιατρικής, της δημογραφίας και των κοινωνικών επιστημών, παρουσίασαν νεότερα στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις της υπογεννητικότητας σε κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό επίπεδο και κατέθεσαν προτάσεις για την αντιμετώπισή του. Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ελεύθερη συζήτηση για την προβολή του προτύπου της μητρότητας και της πολύτεκνης οικογένειας, στην οποία συμμετείχαν δημοφιλείς πολύτεκνοι γονείς και ειδικοί επιστήμονες.

Ως κύριο συμπέρασμα της Ημερίδας αναδείχθηκε η επείγουσα ανάγκη για τη δραστηριοποίηση των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων σχετικά με την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου και της Πολιτείας για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Το ζήτημα πρέπει να τεθεί στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας, ώστε να σχεδιαστεί μια νέα οικογενειακή πολιτική, στηριγμένη στην άμεση εφαρμογή μέτρων που μακροπρόθεσμα, μπορούν να επιβραδύνουν τη συρρίκνωση της χώρας μας και όλες τις αρνητικές της συνέπειες.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής

Η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής (Ε.Ε.Π.Ι.) είναι μια Επιστημονική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού  χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1976 και έχει σαν σκοπό την προώθηση των στόχων της Περιγεννητικής Ιατρικής, δηλαδή την επίτευξη της καλύτερης δυνατής φροντίδας για το έμβρυο και το νεογνό, μέσω της  ανταλλαγής γνώσεων και απόψεων. Μέλη της εταιρείας είναι μαιευτήρες και νεογνολόγοι-παιδίατροι, αλλά και συναφείς ειδικότητες που ασχολούνται με τα προβλήματα του εμβρύου και του νεογνού. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 17 πανελλήνια συνέδρια και πλήθος επιστημονικών εκδηλώσεων. Σε συνεργασία με την Ελληνική Νεογνολογική Εταιρεία εκδίδει το επιστημονικό περιοδικό «Περιγεννητική Ιατρική και Νεογνολογία».

Ο ΑΝΤ1 στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «Κάνε την Αγάπη Πράξη» αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, στοχεύει σε ενέργειες και υποστηρίζει έμπρακτα δράσεις με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνε την αγάπη, πράξη»

Σε μία δύσκολη περίοδο, με φανερές επιπτώσεις σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και δη στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ο ΑΝΤ1 μέσω της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη πράξη», κινητοποιείται και υποστηρίζει δράσεις, για να συμβάλλει στην ανάδειξη και επίλυση κοινωνικών προβλημάτων με σταθερό και αμετακίνητο στόχο την προσφορά βοήθειας σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εάν επιθυμείτε και εσείς να βοηθήσετε και να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ΑΝΤ1 μπορείτε πρωτίστως να μας αποστείλετε οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη σας και χρήζει άμεσης και ουσιαστικής φροντίδας.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο antenna.gr/kanetinagapipraxi/form μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν μαζί σας

morekids.gr : Περισσότερα παιδιά, περισσότερη χαρά! morekids.gr : Περισσότερα παιδιά, περισσότερη χαρά!