Ο ΑΝΤ1 αρωγός στο πολύτιμο έργο της «Κιβωτού του Κόσμου»

Τετάρτη 17/04/19 18:34

Ο ΑΝΤ1 αρωγός στο πολύτιμο έργο της «Κιβωτού του Κόσμου»Από την πρώτη στιγμή η «Κιβωτός του Κόσμου» είχε στόχο να κάνει ό,τι μπορεί ώστε κανένα παιδί να μη μείνει αβοήθητο και απροστάτευτο. Ο πάτερ Αντώνιος άνοιξε την αγκαλιά του και υποδέχτηκε παιδιά όλων των ηλικιών τα οποία είχαν έρθει αντιμέτωπα στη σύντομη ζωή τους με τη φτώχεια , την πείνα, τον ρατσισμό, τα ναρκωτικά, τον αλκοολισμό.

Όπως λέει και ο ίδιος: «Προσπαθούμε να ξανακάνουμε παιδιά τα παιδιά αυτά που μοιάζουν ότι είναι παιδιά , αλλά η ψυχή τους έχει πολλές φορές μαυρίσει και καεί».

Με αυτό το όραμα έχει γίνει ο πατέρας σε μια μεγάλη οικογένεια προσφοράς που αποτελείται από εθελοντές, συνεργάτες, συμπαραστάτες, γονείς και φυσικά τα ίδια τα παιδιά. Πάνω από 500 στεγάζονται στα τέσσερα μέχρι στιγμής σπίτια φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου», σε όλη τη χώρα.

Πέρα από το φαγητό, τη στέγαση και την εκπαίδευση, το βασικότερο που προσφέρει απλόχερα η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι η αγάπη και το αίσθημα ασφάλειας. Στις δομές τις συμβιώνουν αρμονικά παιδιά από πολλές διαφορετικές εθνικότητες , στην πλειονότητα τους ελληνόπουλα, με κοινό στοιχείο ότι στερήθηκαν πολλά από τα οποία οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένα μεγαλώνοντας.

Μέσω του θεσμού της αναδοχής, οι άνθρωποι της «Κιβωτού του Κόσμου» προσπαθούν να βρουν τον κατάλληλο γονιό για κάθε παιδί που έχει ανάγκη τη φροντίδα που δε γνώρισε. Σε συνεργασία με φορείς προστασίας ανηλίκων και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, μάχεται εδώ και 21 χρόνια για να κάνει το όραμα του πάτερ Αντώνιου πραγματικότητα.

Ο ΑΝΤ1, μέσω της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη, πράξη», συμβάλλει με έμπρακτο τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους για ένα καλύτερο παρόν αλλά και μέλλον. Σε αυτή την κατεύθυνση, τη φετινή πασχαλινή περίοδο, προσπαθεί για να βοηθήσει για την ανακατασκευή και την προμήθεια εξοπλισμού του νέου σπιτιού φιλοξενίας για τα νήπια της «Κιβωτού του Κόσμου».

Έως τις 5 Μαΐου στέλνοντας με SMS τη λέξη ΚΙΒΩΤΟΣ ή/και καλώντας από σταθερό και κινητό στον πενταψήφιο αριθμό 19828 (χρέωση 2,60€+ΦΠΑ/κλήση & τέλος σταθερής τηλεφωνίας και αντίστοιχα χρέωση 2,48€+ ΦΠΑ/ κλήση ή sms) στηρίζουμε την «Κιβωτό του Κόσμου» και κάνουμε την αγάπη πράξη φροντίζοντας απροστάτευτα παιδιά.

Λίγα λόγια για την Κιβωτό του Κόσμου

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας & Παιδιού και ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου.

Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.  

Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.  Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνε την αγάπη, πράξη» 

Σε μία δύσκολη περίοδο, με φανερές επιπτώσεις σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και δη στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ο ΑΝΤ1 μέσω της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη πράξη», κινητοποιείται και υποστηρίζει δράσεις, για να συμβάλλει στην ανάδειξη και επίλυση κοινωνικών προβλημάτων με σταθερό και αμετακίνητο στόχο την προσφορά βοήθειας σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Από το 1989, έχει ένα ευρύ φάσμα εταιρικής υπευθυνότητας το οποίο ενδεικτικά περιλαμβάνει:

•             237 δράσεις προσφοράς

•             Περισσότερα από 28,3 εκατομμύρια ευρώ

•             Για 369 ιδρύματα και φορείς

•             Μέσα από 4.000 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος 

Εάν επιθυμείτε και εσείς να βοηθήσετε και να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ΑΝΤ1 μπορείτε πρωτίστως να μας αποστείλετε οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη σας και χρήζει άμεσης και ουσιαστικής φροντίδας.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο antenna.gr/kanetinagapipraxi/form μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν μαζί σας.

Ο ΑΝΤ1 αρωγός στο πολύτιμο έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» Ο ΑΝΤ1 αρωγός στο πολύτιμο έργο της «Κιβωτού του Κόσμου»
Ο ΑΝΤ1 αρωγός στο πολύτιμο έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» Ο ΑΝΤ1 αρωγός στο πολύτιμο έργο της «Κιβωτού του Κόσμου»