Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» - ΟNE TEAM: ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ

Πέμπτη 07/03/19 17:46

Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» - ΟNE TEAM: ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣΚάποιοι είναι πρωταθλητές της ζωής και κάποιοι των παρκέ. Όταν, όμως, αυτοί οι δύο κόσμοι ενώνονται, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

Οι πρεσβευτές του Ολυμπιακού στο ONE TEAM (Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague), Κώστας Παπανικολάου και Γιώργος Μπόγρης, συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις προπονήσεις τους με τους αθλητές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες».

Όπως πάντα το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι προπονητές του ΟΝΕ ΤΕΑΜ, Πένυ Γιοβάνοβιτς και Νίκος Καμπούρης, είχε όχι μόνο διασκεδαστικό χαρακτήρα, αλλά και διδακτικό, καθώς μέσα από διάφορους συνδυασμούς ασκήσεων οι αθλητές του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανέπτυξαν την συνεργασία και την ομαδικότητα.

Η προπόνηση έκλεισε εορταστικά, με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Όσον αφορά στο φλουρί, έπεσε στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες».

Ο ΑΝΤ1 στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «Κάνε την Αγάπη Πράξη» αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, στοχεύει σε ενέργειες και υποστηρίζει έμπρακτα δράσεις σαν αυτές του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.

Λίγα λόγια για το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες»

Το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες» είναι ένα Φιλανθρωπικό Σωματείο και έχει πιστοποιηθεί ως φορέας παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας, μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΦΕΚ Αρ. φύλλου 4461/19.12.17 τεύχος Β΄). Δημιουργήθηκε το 1997 από γονείς Ατόμων με Αναπηρία, επιστήμονες και ευαισθητοποιημένους πολίτες. Από τον Σεπτέμβριο του 2013, λειτουργεί ένα Kέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας δυναμικότητας 104 Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, το οποίο εποπτεύεται από τη Δ/νση Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, την Περιφέρεια Αττικής και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης, όπου ο φορέας έχει την έδρα του. Έχοντας συμπληρώσει εικοσαετή πορεία αφοσίωσης και προσφοράς στον χώρο της Ειδικής Αγωγής προχώρησε το 2018, στην ίδρυση και λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ανοιχτοί Ορίζοντες-Μαίρη Βρεττού»,  ενώ έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την  Ίδρυση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης με στόχο την εργασιακή ένταξη των ατόμων με Αναπηρία ως ισότιμα μέλη στο κοινωνικό σύνολο. 

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνε την αγάπη, πράξη»

Σε μία δύσκολη περίοδο, με φανερές επιπτώσεις σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και δη στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ο ΑΝΤ1 μέσω της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη πράξη», κινητοποιείται και υποστηρίζει δράσεις, για να συμβάλλει στην ανάδειξη και επίλυση κοινωνικών προβλημάτων με σταθερό και αμετακίνητο στόχο την προσφορά βοήθειας σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εάν επιθυμείτε και εσείς να βοηθήσετε και να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ΑΝΤ1 μπορείτε πρωτίστως να μας αποστείλετε οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη σας και χρήζει άμεσης και ουσιαστικής φροντίδας.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο antenna.gr/kanetinagapipraxi/form μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν μαζί σας.

Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» - ΟNE TEAM: ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» - ΟNE TEAM: ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ
Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» - ΟNE TEAM: ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» - ΟNE TEAM: ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ