Πόσα ποτηράκια την ημέρα έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία μας.
Είστε λάτρεις της μπύρας; Ιδού 10 λόγοι να την απολαμβάνεται χωρίς ενοχές.
Μία μελέτη ερευνητών από το «Mediterranean Neurological Institute» στην Ιταλία, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η μέτρια κατανάλωση μπύρας καθημερινά έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία.
Η ομάδα ερευνητών μελέτησε περισσότερες από 150 έρευνες για να καταλήξει στο ότι όσοι άντρες πίνουν 2,8 ποτήρια μπύρας καθημερινά και όσες γυναίκες πίνουν 1,4 ποτήρια μειώνουν κατά 25% τις πιθανότητες καρδιακών παθήσεων.
Εκτός αυτού, όμως διαβάστε ακόμα δέκα οφέλη της μπύρας στην υγεία:
Σύμφωνα με την έρευνα Φινλανδών επιστημόνων τόσο η ποσότητα του νερού όσο και της αλκοόλης που βρίσκονται στην μπύρα φαίνεται πως αυξάνουν τη ροή των ούρων, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο του σχηματισμού πετρών. Το αλκοόλ μπορεί, επίσης, να αυξήσει την απέκκριση του ασβεστίου, που είναι το κύριο συστατικό των πετρών στα νεφρά.
Μια ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Σκράντον στην Πενσυλβάνια διαπίστωσε ότι οι μαύρες μπίρες συσχετίζονται με τη μείωση της συχνότητας των καρδιακών προσβολών.
Μελέτες τόσο από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ όσο και από την «American Stroke Association» έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που πίνουν μέτριες ποσότητες μπύρας μπορεί να ελαττώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων σε σύγκριση με τους μη πότες.
Παν μέτρον άριστον υποστηρίζουν οι ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο Tufts στη Μασαχουσέτη, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ένα ή δύο ποτήρια μπύρας την ημέρα θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο της ρωγμών στα οστά, ενώ μεγαλύτερη ποσότητα αυξάνει τον κίνδυνο θραύσεων.
Το 2011, ερευνητές του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι οι μεσήλικες άνδρες που πίνουν ένα ή δύο ποτήρια μπύρας κάθε μέρα φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2.
Μελέτες από το 1977 έχουν προτείνει ότι οι πότες μπύρας είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας.
Η μπύρα φαίνεται πως προκαλεί την παραγωγή ντοπαμίνης, με αποτέλεσμα οι πότες της να αισθάνονται πιο ήρεμοι και χαλαροί.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο διαπίστωσαν ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στην μπύρα, προστατεύουν από βλάβες στην όραση.
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Άινταχο υποστήριξαν πως συστατικά της μπύρας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου και φλεγμονωδών ασθενειών
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Όρεγκον κατέληξαν στο ότι η ουσία «xanthohumol», που παράγεται από τον λυκίσκο της μπύρας μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες ενός ατόμου να αναπτύξει μεταβολικό σύνδρομο - μια κατάσταση που καταλήγει σε παχυσαρκία, αυξημένη αρτηριακή πίεση και αυξημένο σάκχαρο στο αίμα.