Παράξενα

01/02/2026 09:52

Ξάνθη: Άνοιξε ο δρόμος… και κατάπιε απορριμματοφόρο (βίντεο)

Για την απομάκρυνση του, χρειάστηκε να επιστρατευτεί γερανοφόρο στρατιωτικό όχημα.

 

Ένα σοβαρό, αλλά ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, περίπου στις 7, στην οδό Ανδρέου Δημητρίου στην πόλη της Ξάνθης, όταν απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου, και έπεσε μέσα σε μεγάλη τρύπα που άνοιξε στο οδόστρωμα.

Το απορριμματοφόρο εκτελούσε δρομολόγιο αποκομιδής απορριμμάτων, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση, με αποτέλεσμα το όχημα να εγκλωβιστεί. Οι εργαζόμενοι που επέβαιναν στο όχημα είναι καλά στην υγεία τους και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης για την παροχή συνδρομής.

Καθοριστική ήταν και η συμβολή του Στρατού, ο οποίος διέθεσε γερανοφόρο όχημα, με τη βοήθεια του οποίου πραγματοποιήθηκε ο απεγκλωβισμός και η ασφαλής απομάκρυνση του απορριμματοφόρου από το σημείο.

Η κυκλοφορία στην οδό Ανδρέου Δημητρίου διεκόπη προσωρινά, ενώ εξετάζονται τα αίτια της καθίζησης, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ερευνούν εάν αυτή οφείλεται σε φθορά του υπεδάφους ή σε προβλήματα στο δίκτυο υποδομών.

Ο Δήμος αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης, ώστε να αποδοθεί ξανά ο δρόμος με ασφάλεια στην κυκλοφορία.