Συνταγές

14 Μαρτίου 2023 14:46

Γεμιστά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια μοναδική συνταγή με τέλεια γέμιση για πεντανόστιμα γεμιστά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

 


Μια μοναδική συνταγή για γεμιστά έφτιαξε στην εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Όπως είπε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ο καθένας μπορεί να γεμίσει ότι θέλει, μπορούμε να γεμίσουμε τα πάντα όπως ντομάτα, πιπεριά, κολοκύθι, πατάτα κρεμμύδι, μαρουλόφυλλο, αμπελόφυλλο. "Όλα τα λεφτά" είναι η γέμιση, είπε.

Για τα γεμιστά

6 ώριμες και σφιχτές μεγάλες ντομάτες
3 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
3 πιπεριές πράσινες
2 κ.σ. φρυγανιά
1 κ.σ. ζάχαρη

Για τη γέμιση

1 κολοκύθι χοντροτριμμένο
12 κ.σ. ρύζι καρολίνα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 1/3 φλ. ελαιόλαδο
5 κ.σ. κουκουνάρι
5 κ.σ. σταφίδα μαύρη
1 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα λαχανικά

Για την γέμιση
Στήσιμο και ψήσιμο 
  • Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα 3/4, γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο.
  • Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ ταψί, το ένα κοντά στο άλλο.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο 1 φλ. ελαιόλαδο.
  • Αλατοπιπερώνουμε και μ’ ένα κουτάλι περιχύνουμε το ταψί.
  • Τέλος, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε τα γεμιστά.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, το πρώτο μισάωρο σκεπασμένα.
  • Έπειτα, αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, που συνολικά διαρκεί 1 ώρα και 15΄.
  • Σερβίρονται ζεστά ή κρύα. Είναι απίθανα την επόμενη ημέρα σε θερμοκρασία δωματίου με ώριμη πικάντικη φέτα, ξινομυζήθρα Πάρου ή ξύγαλο Κρήτης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Της έριξε οινόπνευμα και νέφτι… κι έπιασε τον αναπτήρα

Τροχαίο δυστύχημα: Μηχανή συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό

Γιάννινα: Χειροπέδες στον πατέρα που έδειρε την έγκυο κόρη του