Συνταγές

20 Ιανουαρίου 2023 12:56

Μηλόπιτα τριφτή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μι εύκολη, γρήγορη και άκρως γευστική συνταγή για μηλόπιτα μας πρότεινε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μέσα από την εκπομπή "Το Πρωινό".

 

Μια καταπληκτική συνταγή για μηλόπιτα τριφτή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους ετοιμασε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην κουζίνα της εκπομπής "Το Πρωινό"

Όπως είπε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου η τριφτή μηλόπιτα (apple crumble) έχει την πιο τραγανή και καραμελένια ζύμη, ενώ κάλεσε τους τηλεθεατές να ακολουθήσουν κατά γράμμα την συνταγή "για να πάρετε τραγανό μπισκότο σαν βάση και τραγανή (crumble) επιφάνεια, παρόλο που η γέμιση κρύβει μέσα της ένα κιλό μήλα. Η δόση είναι μεγάλη και μπορείτε αν θέλετε για λίγα άτομα, να κόψετε τη συνταγή στη μέση!"

Υλικά - Για τη ζύμη μπισκότου

Για τη γέμιση μήλου

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση - Για την τριφτή μηλόπιτα

Για τη γέμιση

Για το στήσιμο της μηλόπιτας

Για το σερβίρισμα

Μυστικά

  1. Όση ώρα τρίβετε τα μήλα αρχίζουν και σκουραίνουν γιατί οξειδώνονται. Βέβαια μέσα στη γέμιση δε φαίνεται γιατί μπαίνει και η κανέλα και σκουραίνει ούτως ή άλλως το χρώμα τους. Όμως αν θέλετε να παραμείνουν τα μήλα ανοικτόχρωμα προσθέτετε χυμό από μισό λεμόνι και κάθε φορά που τρίβετε ένα μήλο ανακατεύετε το μείγμα μ’ ένα κουτάλι ώστε να παραμείνουν ανοικτόχρωμα.
  2. Η μηλόπιτα κραμπλ μπορεί να γίνει και μηλόπιτα τριφτή νηστίσιμη. Απλά αφαιρείς το αυγό.
  3. Επίσης μπορείς να αντικαταστήσεις το αλεύρι με αλεύρι βρώμης. Όμως, η μηλόπιτα με βρώμη δεν βγαίνει τόσο τραγανή στο τέλος.
  4. Αυτή η μηλόπιτα με τριφτή ζύμη βγαίνει πολύ τραγανή. Γι’ αυτό μην αλλάξετε τίποτα στην δοσολογία για να γίνει σαν μπισκότο στο τέλος. Είναι μεγάλη η δόση και θέλει σωστό ψήσιμο για να στεγνώσει η γέμιση και να γίνει αλλά και να παραμείνει τραγανή.

Ειδήσεις σήμερα:

Λέσβος: βρέφος βρέθηκε νεκρό στην κούνια του

Ζώδια: οι προβλέψεις του τριημέρου

Ιώσεις: Στα Κέντρα Υγείας οι εξετάσεις παιδιών με ήπια συμπτώματα (πίνακες)