Συνταγές

12 Σεπτεμβρίου 2022 13:44

Παστίτσιο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (βίντεο)

Μυστικά για τέλειο και αφράτο παστίτσιο, μοιράστηκε η σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό", Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

 

Μια λαχταριστή εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για παστίτσιο μοιράστηκε η σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό» , Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η σεφ έδειξε απλά βήματα για σπιτική, αφράτη μπεσαμέλ για να λατρέψουν το παστίτσιο μικροί και μεγάλοι. 

Υλικά

Για τα μακαρόνια

Για τη ζουμερή σάλτσα κιμά

Για τη ζουμερή σάλτσα κιμά

Για την εύκολη κρέμα μπεσαμέλ

  • Βάζουμε όλα τα υλικά κρύα στην κατσαρόλα (εκτός από τα αυγά) και ανακατεύοντας τακτικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε να βράσει και να πήξει για λίγα λεπτά.
  • Μόλις βράσει η εύκολη κρέμα μπεσαμέλ, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5-6΄ και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το κεφαλοτύρι.
  • Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με το σύρμα, ώστε γρήγορα τα αυγά να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.

Στήνουμε το παστίτσιο

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά, σε αλατισμένο νερό 2- 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε. Ρίχνουμε τα ριγκατόνι στον κιμά και προσθέτουμε τη μισή κρέμα και το τυρί. Ανακατεύουμε να γεμίσουν τα ζυμαρικά με τις σάλτσες και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  • Μην σας τρομάζει αν οι σάλτσες είναι αρκετά ζουμερές. Θα ρουφήξουν καλύτερα τα ζυμαρικά και θα γίνουν τέλεια. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και με πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά να μπει μέσα στα ριγκατόνι.
  • Δεν τα βάζουμε σε στρώσεις όπως το κλασικό παστίτσιο. Η κρέμα θα γεμίσει την τρύπα του ριγκατόνι και θα σκάει στο στόμα σε κάθε δαγκωνιά.
  • Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τις 3 κουταλιές κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-200 ?C για 30 λεπτά, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κάνει ελαφριά κρούστα η επιφάνεια. Δεν κόβεται σε κομμάτια όσο είναι ζεστό. Σερβίρουμε το παστίτσιο με κουτάλα όσο ακόμα τρέχουν οι κρέμες του.
  • Αν θέλετε πιο αραιή υφή στη μπεσαμέλ για πιο αφράτο αποτέλεσμα, θα προσθέσετε 1 φλ. γάλα ακόμα στην κρέμα μπεσαμέλ και θα γίνει πιο τρεμουλιαστό το παστίτσιο.
  • Απολαύστε το όπως του αξίζει.

Μυστικά

  • Να βράσετε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία.
  • Ο κιμάς να είναι ζουμερός.
  • Όλα τα υλικά για την εύκολη μπεσαμέλ να είναι κρύα, όχι ζεστά.
  • Μπορείτε να παραλείψετε τα αυγά ή να βάλετε μόνο δύο κρόκους.
  • Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε ζυμαρικό με τρύπα στη μέση.
  • Προαιρετικά 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες μέσα στον κιμά θα απογειώσουν το παστίτσιο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Γατάκι ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου (βίντεο)

Σχολεία: Σε Δημοτικό της Δραπετσώνας για τον αγιασμό ο Μητσοτάκης (εικόνες)

Κόρινθος: Παππούς πέθανε στη βάφτιση της εγγονής του