- 220γρ. νερό (ζεστό)
- 12γρ. ζάχαρη
- 10γρ. μαγιά νωπή
- 1 βανίλια
- 30γρ. ηλιέλαιο
- 2γρ. αλάτι
- 250γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
- Άχνη ζάχαρη
- Μέλι ή σοκολάτα για το σερβίρισμ
- 1γρ. κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
- καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσετε ξηρή μαγιά, η αναλογία είναι 1 προς 3, ξηρής προς νωπή. Δηλαδή 1 γραμμάριο ξηρής μαγιάς ισούται με 3 γραμμάρια νωπής.