Η Γαλλία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, ενώ Εκουαδόρ, Ελβετία και Ονδούρα θα διεκδικήσουν το άλλο εισιτήριο του 5ου Ομίλου.
Η Ελβετία χρειάζεται νίκη απόψε, προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση. Η ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ υστερεί στη διαφορά τερμάτων ένανι του Εκουαδόρ, το οποίο όμως έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στους φορμαρισμένους Γάλλους. Μαθηματικές μόνο ελπίδες έχει η Ονδούρα, ενώ η Γαλλία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Δύο γκολ από τον Σακίρι έχουν δώσει ισχυρό προβάδισμα στην Ελβετία, που διατηρεί τις ελπίδες της για πρόκριση. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Σακίρι άνοιξε το σκορ με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή. Το δεύτερο γκολ ήρθε σε αντεπίθεση στο 31ο λεπτό με τον Ντρμιτς να βγάζει τον συμπαίκτη του τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ και τον Σακίρι να πλασάρει εύστοχα. Ο Ελβετός άσος ολοκλήρωσε το χατ-τρικ στο 71ο λεπτό και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του Ότμαρ Χίτσφελντ.
Δείτε το πρώτο γκολ των Ελβετών:
Δείτε το δεύτερο γκολ του Σακίρι:
Δείτε το τρίτο γκολ του Ελβετού άσου:
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ονδούρα: Βαγιαδάρες, Φιγκερόα, Μπερνάρντες, Γκαρσία, Ο. Παλάσιος, Μπένγκτσον, Κόστλι (40’ Παλάσιος), Μπόνιεκ, Εσπινόσα (46’ Τσάβες), Κλάρος, Μπέκελες.
Ελβετία: Μπενάλιο, Λιχτστνάινερ, Ινλέρ, Τσάκα (77’ Λανγκ), Μπεχράμι, Ροντρίγκες, Μεχμέντι, Ντρμιτς (73’ Σεφέροβιτς), Τζουρού, Σερ, Σακίρι.
Οι παίκτες του Εκουαδόρ και της Γαλλίας πήγαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια με το 0-0. Δυνατή κεφαλιά του Πογκμπά στο 38ο λεπτό απέκρουσε ο Αλεξάντερ Ντομίνγκεζ, ενώ στον αντίποδα ο Γιορίς κράτησε ανέπαφη την εστία του σε κεφαλιά του Ένερ Βαλέντσια.
Με 10 παίκτες από το 50' το Εκουαδόρ λόγω αποβολής του Αντόνιο Βαλέντσια.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Εκουαδόρ: Ντομίνγκες, Παρέδες, Αγιόβι, Γκουάγκουα, Εράζο, Νομπόα, Μίντα, Μοντέρο, Αντόνιο Βαλέντσια, Αρόγιο, Ενέρ Βαλέντσια.
Γαλλία: Γιορίς, Ντιν, Σακό, Σανιά, Κοσιελνί, Σνάιντερλιν, Ματουιντί (67’ Ζιρού), Πογκμπά, Γκριζμάν, Σισοκό, Μπενζεμά.