Πού και πότε θα δείξει 43 βαθμούς ο υδράργυρος. Έκτακτα μέτρα για τους υπαλλήλους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα λόγω καύσωνα. Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου από την ΕΜΥ.
Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια θα συνεχίσουν να προκαλούν στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται την Τετάρτη και την Πέμπτη (17 και 18-7-2024) στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.
Επισημαίνεται ότι:
Α. στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας και
Β. σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες περιοχές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Πιο αναλυτικά:
1. Την Τρίτη (16-7-2024) η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει:
2. Την Τετάρτη (17-7-2024) και την Πέμπτη (18-7-2024) η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:
Ενδεικτικές θερμοκρασίες για Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
— EMY (@EMY_HNMS) July 16, 2024
(https://t.co/G4C8q4eMnB) pic.twitter.com/bohvDcKyj2
Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή μετά το μεσημέρι και μέχρι και το απόγευμα στη βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν φαινόμενα αστάθειας.
4. Το Σάββατο (20-7-2024) από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες στη βόρεια βορειοανατολική χώρα (κυρίως στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας) και η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:
5. Την Κυριακή (21-7-2024) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 1 με 2 βαθμούς περίπου και θα έχει μέγιστη τιμή στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.
Υπενθυμίζεται ότι στη λήψη μέτρων για τους εργαζομένους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, προχώρησε το το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αντίστοιχα λόγω του συνεχιζόμενου καύσωνα.
Ο Μπάιντεν, ο βασιλιάς Ληρ και ο “Bidenworld”