«Η Ρωσία δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός διαμεσολαβητής» στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, 'Ανουαρ Ελ Ανούνι.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης προς τον Τύπο, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επεσήμανε ότι για την ΕΕ, η Ρωσία δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο, όπως πρότεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
«Η Ρωσία δεν έχει καμία αξιοπιστία», τόνισε , καθώς όπως είπε: «η Ρωσία παραβιάζει συνεχώς το διεθνές δίκαιο».
Στις Βρυξέλλες, εξάλλου, υπάρχουν έντονες ανησυχίεςγια τον αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, ειδικά εάν το Ιράν και οι "σύμμαχοί" του επιδιώξουν να κλείσουν ή να διαταράξουν την ασφαλή διέλευση εμπορικών και πετρελαιοφόρων πλοίων από τις θαλάσσιες οδούς.
Μουντιάλ Συλλόγων 2025: Μπόκα Τζούνιορς - Μπενφίκα ζωντανά στον ΑΝΤ1 και το antenna.gr
Χαλκιδική: Κακουργηματική δίωξη στον 19χρονο για το τροχαίο στο Παλιούρι
Συντριβή Boeing 787 της Air India: Ανακτήθηκε το 2ο μαύρο κουτί