Αθλητικά

10 Δεκεμβρίου 2024 07:55 Τελευταία ενημέρωση : 10 Δεκεμβρίου 2024 14:03

ΠΣΑΠΠ: Τα βραβεία, οι αναφορές στον Μπάλντοκ και ο Γιάννης Παπαστεφανάκης

Στιγμιότυπα από τις βραβεύσεις ΠΣΑΠΠ, στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Η συγκινητική εμφάνιση του μικρού φίλαθλου του ΠΑΟΚ, που βράβευσε τη ομάδα του.

 

Για δεύτερη σερί σεζόν ο Φώτης Ιωαννίδης βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην 43η Γιορτή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιστριών (ΠΣΑΠΠ), συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους των ίδιων των παικτών-μελών του Συνδέσμου.

Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής ψηφίστηκε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού, καλύτερος προπονητής ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου και καλύτερος τερματοφύλακας (επίσης για δεύτερη σερί σεζόν) ο Ντομινίκ Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ.

Στους Έλληνες του εξωτερικού το βραβείο πήγε στον Βαγγέλη Παυλίδη για την περσινή τρομερή σεζόν του με την Αλκμάαρ που οδήγησε και στη μεταγραφή του στην Μπενφίκα αντί 20 εκατ. ευρώ, ενώ καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας του «δικεφάλου του Βορρά».

«Είναι μεγάλη μου τιμή. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου και την ομάδα μου. Είμαι συγκινημένος γιατί το βραβείο αυτό φέρει το όνομα του Τζορτζ. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ είσαι πάντα δίπλα μας...» ανέφερε ο Ιωαννίδης λίγο μετά την ανάδειξή του ως καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή για το 2024, παραλαμβάνοντας το βραβείο απ’ τον αδερφό του Τζορτζ Μπάλντοκ, Σαμ.

«Είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τη σύζυγό μου, τους συμπαίκτες μου, τον Ολυμπιακό. Να πετύχω περισσότερα στο μέλλον με τη βοήθεια της οικογένειάς του και τον Ολυμπιακό. Είναι η ομαδική δουλειά, δουλεύω πάντα για το γκολ, αλλά με βοηθούν όλοι» τόνισε ο καλύτερος ξένος της σεζόν, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ενώ ο κορυφαίος νέος Έλληνας παίκτης, Γιάννης Κωνσταντέλιας πρόσθεσε: «Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά του χρόνου δεν μπορώ να το πάρω, είμαι πια πάνω από 21. Πάμε όμως για κάτι καλύτερο».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ως καλύτερος προπονητής της χρονιάς (παρέλαβε το βραβείο του απ’ τον μικρό Γιαννάκη Παπαστεφανάκη), έκανε έναν πολύ «γεμάτο» και συγκινητικό λόγο επαινώντας και τους αντιπάλους προπονητές, ενώ το αφιέρωσε σε όλα τα μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ.

«Αυτό είναι ένα βραβείο των παικτών. Αυτό είναι το βραβείο όσων δούλεψαν στην ομάδα. Αυτό είναι ένα βραβείο της διοίκησης. Αυτό είναι το βραβείο του ιδιοκτήτη μας. Αυτό είναι το βραβείο του ΠΑΟΚ για μία φανταστική σεζόν. Τους ευχαριστώ όλους για τις φανταστικές στιγμές που ζήσαμε», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ρουμάνου τεχνικού, ο οποίος δεν ξέχασε να αναφερθεί στους συναδέλφους του:

«Θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου προς τον κύριο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την φανταστική δουλειά που κάνει και τον κύριο Μεντιλίμπαρ για τα φανταστικά αποτελέσματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να στείλω χαιρετισμούς σε έναν ακόμα φανταστικό τεχνικό, τον Ματίας Αλμέιδα, για την εξαιρετική δουλειά του. Θα ήθελα τέλος να πω και μερικά καλά λόγια και σε όλους τους προπονητές που δεν είχαν την ευκαιρία να είναι σε μία μεγάλη ομάδα και να βρίσκονται στην σκηνή, όπως εμείς, αλλά κάνουν εξαιρετική δουλειά».

Στο γυναίκειο ποδόσφαιρο κυριάρχησε σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες ο ΠΑΟΚ, με κορυφαία ποδοσφαιρίστρια για άλλη μία χρονιά την Μαρία Μήτκου του δικεφάλου του Βορρά.

Στις πλέον συγκινητικές στιγμές της βραδιάς του ΠΣΑΠΠ, ήταν η ειδική βράβευση προς τον ΠΑΟΚ, για την κίνησή του να χρηματοδοτήσει το ταξίδι του Γιάννη Παπαστεφανάκη στην Αμερική, για το χειρουργείο που έκανε ο 11χρονος με στόχο να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

«Ήρθα για να βραβεύσω την αγαπημένη ομάδα, όποια προβλήματα έχετε στη ζωή να τα αντιμετωπίζεται με θετική ενέργεια. Είμαι εδώ για να βραβεύσω την δεύτερη οικογένειά μου, ο κ. Σαββίδης και όλος ο ΠΑΟΚ με θεώρησαν μέλος τους και τους ευχαριστώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Ραζβάν εννοείται για όσα προσέφερε. Δεν θα ξεχάσω τις μεγάλες εμπειρίες που μου προσφέρατε», δήλωσε ο μικρός Γιαννάκης ο οποίος βράβευσε τη αγαπημένη ομάδα του, με το κοινό να του προφέρει το πιο θερμό του χειροκρότημα.

Στην εκκίνηση της 43ης γιορτής του ΠΣΑΠΠ, ο πρόεδρος Γιώργος Μπαντής κάλεσε στο βήμα τον Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ζητώντας του να γίνουν επαγγελματικά τα πρωταθλήματα γυναικών του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου, έπειτα απ’ αυτό του βόλεϊ.

Ακολούθως τιμήθηκε η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού στα πρόσωπα των Σωτήρη Συλαϊδόπουλου και Ζοσέ Ανιγκό για την περσινή κατάκτηση του UEFA Youth League, με το Έλληνα τεχνικό να τονίζει: «Δυστυχώς δεν μιλάμε για την αξία του Έλληνα προπονητή. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Η επιτυχία του Ολυμπιακού που αποτελούταν μόνο από Έλληνες παίκτες πρέπει να είναι οδηγός για το τι μπορούμε να καταφέρουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό, τη διοίκηση τον πρόεδρο, τους τεχνικούς διευθυντές και τα παιδιά που δεν είναι εδώ, γι' αυτό το ταξίδι.

Χαιρόμαστε που έχει βρεθεί ένας άνθρωπος όπως ο κ. Μεντιλίμπαρ και μπορούμε να δούμε την εξέλιξη αυτή των παιδιών». Απ’ την πλευρά του ο Ζοσέ Ανιγκό είπε: «Βλέπετε έναν προπονητή και τέσσερις ποδοσφαιριστές, ωστόσο υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που συνεισέφεραν σε αυτό. Αυτό το βραβείο ανήκει στους ποδοσφαιριστές, αλλά και σε όλες τις ακαδημίες. Αφιερώνω αυτόν τον τίτλο στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μας δίνει τα μέσα για να δουλέψουμε».

Παράλληλα, βραβεύτηκε ο Ολυμπιακός για την περσινή κατάκτηση του Conference League με τους Κριστιάν Καρεμπέ και Ντάρκο Κοβάσεβιτς να εκπροσωπούν τους «ερυθρόλευκους». «Το τρόπαιο δεν ανήκει μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ταξίδι ήταν μακρύ. Σήμερα είμαστε εδώ για να πανηγυρίσουμε αυτό το τρόπαιο, ειδικά στα 100 χρόνια του συλλόγου. Εδώ είμαστε μία ποδοσφαιρική οικογένεια και εμπνέουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό δεν ανήκει μόνο σ' εμάς, αλλά σε όλους» τόνισε ο Γάλλος παλιός μεγάλος άσος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

SUPER LEAGUE

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ 2024:

SUPER LEAGUE 2 - A' ΟΜΙΛΟΣ / Β' ΟΜΙΛΟΣ

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ντάνι Νόιχαους (ΠΑΟΚ), Μαρία Πατερνά (ΟΦΗ), Αναστασίου Γκάτσου (ΡΕΑ), Μαρία Γκούνη (ΠΑΟΚ), Μαρία Μήτκου (ΠΑΟΚ), Γεωργία Χαλατσογιάννη (ΠΑΟΚ), Βάσια Γιαννακά (ΠΑΟΚ), Μάνια Ρόγκαν (Παναθηναϊκός), Τσέλσι Ντομόντ (Παναθηναϊκός), Νίκολα Ριμπάνσκα (ΟΦΗ), Έμιλι Χέλμβαλ (ΠΑΟΚ).

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ειδήσεις σήμερα:

Μονεμβασιά: Βρέθηκαν απανθρακωμένοι σε σπίτι

ΠτΔ - Ράμμoς: Ο Χαρίτσης ζήτα συνάντηση με τους αρχηγούς της αντιπολιτευσης

ΗΠΑ - Μπράιαν Τόμσον: Σύλληψη για τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare