Αθλητικά

08 Μαΐου 2021 11:11 Τελευταία ενημέρωση : 08 Μαΐου 2021 11:25

Lockdown - ερασιτεχνικός αθλητισμός: ανοίγουν κολυμβητήρια και ακαδημίες - τι ισχύει για τα γυμναστήρια

Πότε ξεκινούν οι προπονήσεις και τι ισχύει για τα πνευματικά αθλήματα, όπως σκάκι και μπριτζ. Η εισήγηση για τα γυμναστήρια.

 

«Πράσινο» φως για την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτόν, άναψε η επιτροπή λοιμωξιολόγωναποδεχόμενη το πλάνο που κατέθεσε το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής προβλέπει τα εξής:

Όλα τα παραπάνω με χρήση self test στις προπονήσεις, που θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, παρουσία του γιατρού ή του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας ο οποίος βεβαιώνει τη διεξαγωγή τους. Για τα αθλήματα υψηλού ρίσκου η χρήση self test να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα εφόσον προπονούνται σε κλειστό χώρο.

Για τους αγώνες είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος για τους συμμετέχοντες με rapid test 24 ωρών ή PCR τεστ 48 ωρών από διαπιστευμένα εργαστήρια. Οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές και με βάση τα επικαιροποιημένα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα που καταθέτουν οι ομοσπονδίες.

Επιπλέον:

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΟΥ για εμβόλια κορονοϊού: Απαράδεκτη η ανισότητα πλούσιων και φτωχών χωρών

Τσακίρης για εστίαση στον ΑΝΤ1: τον Ιούνιο η εκταμίευση κεφαλαίων κίνησης (βίντεο)

Τροχαίο με νεκρό ζευγάρι που έμεινε αβοήθητο για 3 ημέρες! (εικόνες)