Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες συγγενών, φίλων και συναδέλφων για τις πέντε εργαζόμενες μητέρες, που σκοτώθηκαν από την έκρηξη στην βιομηχανία μπισκότων "Βιολάντα".
Έλενα, Σταυρούλα, Βάσω, Αναστασία, Αγάπη. Πέντε γυναίκες, πέντε μητέρες, πέντε εργαζόμενες. Είχαν επιλέξει τη νυχτερινή βάρδια για να αναθρέψουν τα παιδιά και εγγόνια τους. Έχασαν τη ζωή τους μαζί, σχεδόν στο ίδιο σημείο σε απόσταση αναπνοής. Η Βασιλική και η Έλενα ήταν σχεδόν αγκαλιασμένες ,η Αναστασία και η Βούλα μαζί σχεδόν δίπλα από τις άλλες δυο και η Αγάπη εκσφενδονίστηκε από το οστικό κύμα λίγα μέτρα πιο αριστερά.
Στο χωριό Γριζάνο η μητέρα της 56χρονης Αναστασίας απαρηγόρητη. Μόλις 6 μήνες πριν η κόρη της είχε επιστρέψει από τη Γερμανία. Δούλευε βράδυ, για να απολαμβάνει την οικογένεια της, είχε 3 παιδιά. Πριν το κακό την πήρε τηλέφωνο για να της πεί ότι δεν θα πήγαινε να τη δει.
Η Αγάπη Μπουνόβα 65 ετών από το Μεγαλοχώρι Τρικάλων, δούλευε 15χρονια στην μπισκοτοποιία. Είχε επιστρέψει και αυτή από τη Γερμανία, για να γεράσει στον τόπο της. Θα έβγαινε στη σύνταξη σε ένα χρόνο. Η 42χρονη Βασιλική Σκαμπαρδώνη είχε εξι μήνες στο εργοστάσιο. Είχε κομμωτήριο στο κέντρο των Τρικάλων, μετά πήγαινε στα σπίτια και στη συνέχεια έπιασε δουλειά στη Βιολάντα. Τα παιδία της 3 και 5 ετών.
Η Σταυρούλα Μπουκουβάλα, από το Προάστιο Καρδίτσας, δούλευε 10 χρόνια στη Βιολάντα. Ήταν μητέρα τριών παιδιών. Το μικρότερο δίνει φέτος πανελλήνιες και το μεγαλύτερο σπουδάζει. Δούλευε νύχτα για να στηρίζει οικονομικά την πολύτεκνη οικογένεια της. Η Ελένη Κατσαρού, μητέρα ενός 12χρονου αγοριού από τον Γλινό Τρικάλων, δούλευε σε αντίθετη βάρδια με την προϊσταμένη μητέρα της, ώστε να είναι κάποιος στο σπίτι μαζί με το παιδί.
Η διοίκηση της εταιρείας - σύμφωνα με ανακοίνωση της – θα καταβάλει στις οικογένειες σταθερή μηνιαία οικονομική ενίσχυση ισόποση με το μισθό που λάμβαναν οι εργαζόμενες, έως την ηλικία συνταξιοδότησης. Μηνιαία οικονομική ενίσχυση για τα ανήλικα παιδιά των οικογενειών, έως και την ενηλικίωσή τους και άμεση καταβολή 6 μισθών για την κάλυψη των άμεσων εξόδων των οικογενειών.
Ρουμανία: Επτά οι νεκροί στο σοκαριστικό τροχαίο με βαν που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ (εικόνες)
Μητσοτάκης: Βαθιά συγκλονισμένος για το τραγικό δυστύχημα στη Ρουμανία με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ