Κοινωνία

10 Ιανουαρίου 2026 17:19

Ζάκυνθος: Συνελήφθη 45χρονος που έβαλε φωτιά σε ασθενοφόρο

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στο ασθενοφόρο και σε δύο σταθμευμένα οχήματα.

 
Συνελήφθη, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο ανωτέρω τις πρώτες πρωινές ώρες χθες 9 Ιανουαρίου 2026 στην πόλη της Ζακύνθου, προέβη στον εμπρησμό, ασθενοφόρου ιδιωτικής εταιρείας, χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υγρό, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές τόσο στο ίδιο όχημα όσο και σε δύο ακόμη σταθμευμένα επιβατηγά αυτοκίνητα ι.χ.
Από την αξιολόγηση και ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι για τη μετάβασή του στο σημείο του συμβάντος χρησιμοποίησε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, η οποία είχε δηλωθεί ως κλεμμένη από την 16-10-2025, σε Υπηρεσία της Αττικής.
Κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν, επιπλέον και κατασχέθηκαν:

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ενώ η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ζακύνθο.

Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη για 13χρονη στη Θεσσαλονίκη: Νεαρός την είχε στο σπίτι του, την βίαζε και της έδινε ναρκωτικά

Ιράν: Στο πλευρό του καθεστώτος ο στρατός - "Ματαιώστε τα σχέδια του εχθρού"

ΚΥΣΕΑ: Απόφαση για παράταση της θητείας των αρχηγών των γενικών επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας