Κοινωνία

29 Ιουλίου 2025 12:00 Τελευταία ενημέρωση : 29 Ιουλίου 2025 20:01

Κρήτη: Η άφιξη ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου

Ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας στον Άγιο Νικόλαο

 

Αφίχθηκε λίγο μετά τις 11:00, στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου στη Κρήτη το ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris».

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κρήτη, Μαρίνα Μανωλακάκη, η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρί και τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια υπό τον φόβο επεισοδίων ώστε να εμποδίσουν όσους βρίσκονται εκεί να ξεκινήσουν την ειρηνική διαδήλωση μέχρι να απομακρυνθούν οι τουρίστες.

Όπως ήταν φυσικό, υπήρξε μεμονωμένο περιστατικό με διαδηλωτές να έχουν περάσει στον χώρο που είχαν αποκλείσει οι αρχές να φωνάζουν συνθήματα κατά των Ισραηλινών τουριστών με αυτούς να απαντάνε από το πλοίο υψώνοντας την ισραηλινή σημαία.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση απομακρύνοντας τους διαδηλωτές από το λιμάνι.

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού Αγίου Νικολάου, με στόχο να ακουστεί η φωνή της πόλης και πως κανείς δεν πρέπει να μείνει σιωπηλός μπροστά στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 55.540 στρέμματα η πληγείσα έκταση από τις πυρκαγιές σε Κύθηρα, Εύβοια, Αττική, Χανιά και Μεσσηνία

Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη

Άνω Λιόσια: Καταδίωξη οδηγού...8 ετών