Κοινωνία

12 Ιανουαρίου 2025 13:51

Κακοκαιρία - Δυτική Μακεδονία: Σε ποια σημεία χρειάζονται αλυσίδες λόγω του χιονιά

Από νωρίς το πρωί χιονίζει στη Φλώρινα, στα ορεινά του νομού Καστοριάς και σε μεγάλο μέρος της Κοζάνης και στην Πτολεμαΐδα.

 

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας χρειάζονται αλυσίδες ή ελαστικά χιονιού στην ΠΕ Καστοριάς και στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18χλμ. έως το 28 χλμ και στην ΠΕ Φλώρινας, στην Εθνική οδό Φλώρινας - Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής, από το 1 χλμ έως το 28χλμ, στη Νέα Εθνική οδό Φλώρινας - Κοζάνης, από το 1 χλμ έως το 28 χλμ, στην Παλαιά Εθνική οδό Φλώρινας - Έδεσσας (μέσω Κέλλης), από το 17χλμ έως το 34 χλμ, στην Επαρχιακή οδό Αετού - Νυμφαίου από το 1 έως το 9 χλμ, από τον Α/Κ Φλώρινας έως το Ι/Κ Νίκης του αυτοκινητόδρομου Α-27, στην Εθνική οδό Φλώρινας - Νίκης, από το 1 έως το 18 χλμ και στο επαρχιακό και ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας.

Με απόφαση της ΕΛΑΣ , όλα τα οχήματα που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες, άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα ή ειδικά ελαστικά χιονιού.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους σε κάποιες περιοχές, το ύψος του χιονιού μπορεί να φτάσει και το μισό μέτρο, τονίζοντας ότι σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, την Κυριακή και τη Δευτέρα, θα χιονίσει. Μάλιστα η ΕΜΥ εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Οι περιοχές που θα έχουν πυκνές χιονοπτώσεις:

Οι πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα «ντυθούν» στα λευκά τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, η Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, η Δράμα, η Ξάνθη και η Κομοτηνή. Τσουχτερό κρύο θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα αλλά και στην Αττική.

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιά στο Λος Άντζελες: Άνιση μάχη μπροστά στην πύρινη κόλαση – Στους 16 οι νεκροί

Γάζα - Χαμάς: Η τύχη των ομήρων εξαρτάται από τον Νετανιάχου

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και κρύο την Κυριακή