Κοινωνία

07 Φεβρουαρίου 2023 17:03 Τελευταία ενημέρωση : 07 Φεβρουαρίου 2023 23:38

Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” - Σχολεία: Ποια θα ειναι κλειστά την Τετάρτη

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττιικής για τις περιοχές όπου δεν θα γίνουν δια ζώσης τα μαθήματα την Τετάρτη, λόγω της κακοκαιρίας.

 

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζεται, με πυκνές χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός, που έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε τμήματα και της Αττικής. 

Στο πλαίσιο αυτό παρατείνεται και την Τετάρτη, σε πολλές περιοχές, η ειδική μέριμνα που αφορά το κλείσιμο σχολείων και την διενέργεια των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, αναφέρει τα εξής:

Κλειστά αύριο τα σχολεία σε περιοχές της Αττικής που έχουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία – Τι προβλέπει η απόφαση του Περιφερειάρχη η οποία ελήφθη μετά από εισήγηση των δημάρχων

Ανοιχτές οι Λαϊκές Αγορές σε όλους τους δήμους

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μετά από διαβούλευση με τους 66 δήμους της Αττικής, τις προβλέψεις της ΕΜΥ και τη σχετική ενημέρωση των μετεωρολόγων Θ. Κολυδά, και Θ. Καλύβα, τα αιτήματα των δημάρχων και με τη συμμετοχή των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, των Αντιπεριφερειαρχών Πολιτικής Προστασίας και Παιδείας προέβη στην απόφαση να παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία. Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και τις ώρες προσέλευσης στα σχολεία, οι δήμοι ως αρμόδιοι θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.

Αναλυτικά πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) της Αττικής:

Π. Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κλειστά στους δήμους:

Ανοιχτά στους δήμους:

Π.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Κλειστά στους δήμους:

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση κλειστά θα είναι τα σχολεία και στους δήμους:

Ανοιχτά στους δήμους:

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: Όλα ανοιχτά (εκτός από συγκεκριμένα σχολεία του Δήμου Πετρούπολης*)

Ανοιχτά στους δήμους:

Στον δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κλειστά στους δήμους:

Ανοιχτά στους δήμους:

Π.Ε. ΝΗΣΩΝ

Κλειστά στο Δήμο:

Ανοιχτά στους δήμους:

Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ Όλα ανοιχτά

Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ: Όλα ανοιχτά

Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: Όλα ανοιχτά

Κλειστά σε όλη την Αττική ΕΠΑΛ, Μουσικά και Πειραματικά σχολεία

Λόγω του υπερτοπικού τους χαρακτήρα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, κ.α.) αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης. Η σχετική απόφαση κρίθηκε αναγκαία καθώς οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων δεν προέρχονται μόνο από το δήμο στον όποιο αυτά λειτουργούν, αλλά και από άλλους δήμους στους οποίους συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα λόγω κακοκαιρίας.

Ωστόσο, σε νεότερη ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής αναφέρεται ότι "δεδομένων των συχνών καιρικών μεταβολών, διευκρινίζεται ότι δύνανται να  παραμείνουν ανοιχτά υπερτοπικά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, Ειδικά Σχολεία κ.α.).στην περίπτωση που θα αποφασίσουν σχετικά προς τούτο οι Διευθυντές των προαναφερόμενων σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες επικρατούσες καιρικές συνθήκες και ανάγκες που κάθε φορά ισχύουν".

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τους δημάρχους, τους Αντιπεριφερειάρχες και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και των Δήμων. Να σημειωθεί ότι οι λαϊκές αγορές θα είναι ανοιχτές σε όλη την Αττική.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Η λήψη απόφασης για τη λειτουργία ή όχι των σχολείων λαμβάνεται με βάση την εκτίμηση των δεδομένων που έχουμε, τόσο από τις δημοτικές αρχές, όσο και σε επίπεδο μετεωρολογικών εκτιμήσεων. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, Οικονομικών και Παιδείας και το σύνολο των στελεχών μας βρίσκονται συνεχώς σε κινητοποίηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα προκύπτουν».

Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων σε ορισμένες περιοχές και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: η πρόβλεψη για τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία (βίντεο)

Μητέρα και αδερφή Τσιάρτα: Η οικογένεια μας δεν έχει ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις

Οπαδική βία - Πάρκο Τρίτση: αιματηρή επίθεση σε ανήλικο